Jūros šventė: didelių nuostolių miestas išvengė

Uostamiesčio valdžia pradėjo skaičiuoti nuostolius, kuriuos patyrė Jūros šventės metu. Džiaugiamasi, jog kol kas padaryta žala nėra didelė.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, Kruizinių laivų terminale buvo suniokotas biotualetas. Išlaužta viena jo siena.

Kol kas neaišku, ar pavyks statinį sutaisyti. Jei tualeto nepavyks suremontuoti, teks sumokėti 2500 litų. I.Šakalienės teigimu, tokiu atveju tai būtų brangiausias suniokotas daiktas.

Kruizinių laivų terminale taip pat buvo suniokota viena šiukšliadėžė ir suolas. Vandalai darbavosi ir skvere prie burlaivio „Meridianas“. Čia apgadintas vienas suolas.

Vandalus viliojo ir šaligatvių plytelės ir trinkelės. Jos buvo išspardytos ir Danės krantinėje ir J.Karoso gatvėje. Bandyta išlaužti ir Žvejų gatvėje esantį automatinį tualetą.

„Į jį ėjo daug žmonių. Šiemet mačiau, kad net po litą metė. Spynos remontas atsieis apie 200 litų“, – pasakojo I.Šakalienė.

Anot vedėjos, šiek tiek buvo ištryptas ir skveras prie Žvejo fontano.

„Gerai, kad mugė išsikėlė iš Danės skvero. Šventės metu jis būdavo nutryptas klaikiai. Būdavo suniokoti gėlynai“, – prisiminė I.Šakalienė.

Be suniokoto biotualeto Jūros šventės metu patirti nuostoliai galėtų siekti apie 1000-2000 litų.

„Dar nesame suskaičiavę, kiek kvadratinių metrų išspardyta šaligatvių dangos, suniokota skvero. Kol kas galiu pasakyti, kad nuotoliai yra minimalūs. Ankstesniais metais būdavo didesni. Žinoma, gal atsiras ir papildomų nuostolių. Tačiau kiek apžiūrėjome miestą, matėme tiek“, – komentavo vedėja.

Jūros šventės metu miestas skendėjo šiukšlėse. Tačiau kiek jų išvežtas kol kas neaišku.

„Šiukšles vežė visi vežėjai. Jie buvo pasiskirstę zonomis. Nežiūrėjo, kieno konteineris stovi. Viskas vyko sklandžiai. Ir vežėjai, ir tualetų valytojai dirbo pagal poreikį. Net po kelis kartus. Šiukšlių buvo labai daug, bet miestas yra išvalytas. Didelių nusiskundimų nesulaukėme. Dar nebuvo šventės aptarimo su organizatoriais“, – pabrėžė I.Šakalienė.

Vedėja pasidžiaugė ir pagėrėjusi žmonių kultūra. Kruizinių laivų terminale prie krantinių stovėjo nedidelės šiukšlinė. Konteinerių čia nebuvo galima pastatyti dėl didelės masės žmonių. Prisipildžius šiukšliadėžėms žmonės šiukšlių nemetė bet kur, bet dėjo šalia į krūvelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dieduks

dieduks portretas
siku ir koja kratau ant tokios sventes!!!

klp

klp portretas
Ką, paskutinioji atėjo, kad kojas kratai? Ir dar apsišikęs - greičiau kas nors tave užkastų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių