Per Jūros šventę į Klaipėdą kvies gatvės cirko festivalis

Liepos 26-28 d. Klaipėdoje vyksianti Jūros šventė ir vėl turės išskirtinį akcentą, kuriuo negali pasigirti joks kitas Baltijos valstybių miestas. Tarptautinis gatvės cirko festivalis „Stebuklų šalis“ kvies susitikti su neprilygstamais šio žanro atstovais, skinančiais plojimus bei apdovanojimus Europos didmiesčiuose, ir rengia plačią programą visos šeimos laisvalaikiui.

Tradicinėje vietoje, Šiaurės rage netoli Senosios perkėlos, liepos 26 d., penktadienį, iškilmingu atidarymu bei specialiais vakariniais artistų pasirodymais startuosiantis festivalis lankytojų lauks ir šeštadienį bei sekmadienį. Svečiai kasdien demonstruos vis kitokią programą – iš viso per savaitgalį Klaipėdoje bus parodyti 45 gatvės cirko artistų pasirodymai. Teritorijoje tradiciškai bus pastatytos dvi scenos su žiūrovams skirtais amfiteatrais, veiks kavinės, vyks atrakcijos mažiesiems žiūrovams.

Klaipėdiečių ketvirtuosius metus rengiamame festivalyje jau yra pasirodę tituluoti gatvės cirko artistai iš Prancūzijos, Vokietijos, Šveicarijos, Olandijos, Švedijos, Ispanijos, Australijos, JAV, Izraelio ir apsilankę daugiau kaip 10 000 žiūrovų. Šių metų programoje – įspūdingas pirmąkart į Lietuvą atvyksiančių Europos artistų bei festivalio draugų sąrašas.

Renginio puošmena – 1993-aisiais Venecijoje įkurta ir karnavalo magiją skleidžianti „Teatro Pavana“ trupė, šiuo metu reziduojanti Olandijoje. Tarptautinė artistų komanda pristatys išskirtinės stilistikos pasirodymus su stulbinamos choreografijos bei scenografijos šokiais ant kojūkų. Virš minios iškylantys personažai virsta plevenančia spalvų jūra, paslaptingomis moteriškomis būtybėmis arba tokių pat grakščių, kaip ir baukščių antilopių būriu, kuris darniai sustingsta nujausdamas pavojų.

Ištikimi festivalio bičiuliai „Bencha Theater“ (Olandija) akrobatai šiuosyk pristatys programą su gyva muzika ir nebeapsiribos „Stebuklų šalies“ firminiu ženklu tapusiais triukais ant krano – klaipėdiečių laukia numeriai su visiškai kitokiu, bet ne mažiau įspūdingu rekvizitu. „Bencha Theater“ pasirodymai – tai poezija ir adrenalinas viename. Dramatiškos melodijos dera su įspūdingais ekstremaliais akrobatų piruetais ore.

Su festivalio senbuviais išradingumu varžysis „Stebuklų šalies“ naujokai „Du Mirador“ (Belgija) akrobatai, atvažiuojantys su didžiuliu sceninės įrangos bagažu ir dviem skirtingomis programomis. Dueto nariai įsimyli ir aiškinasi santykius, pokštauja ir žaidžia, varžosi ir tikrina savo galimybių ribas. Visa tai – lipant kuo arčiau debesų. „Du Mirador“ šokiai ore pelno žiūrovų simpatijas nuoširdžiais personažais ir komiškomis situacijomis, kurios sprendžiamos taip vikriai, tarsi sudėtinga akrobatika būtų įkandama kiekvienam.

Desantas iš Ispanijos suteiks festivaliui sodraus pietietiško skonio. Pokštai, šokiai ir triukai susilieja į visumą karštų vyrukų iš Ispanijos „Trifaldó“ šou. O jų argentinietiškos kilmės kolegos „Chimichurri“ žada net tris programas, kuriose įkūnys skirtingus veikėjus ir demonstruos stulbinamus cirko įgūdžius.

Jaukią atmosferą kurs linksmų Vokietijos komandos „SharnierTheater“ personažų, kuriuos „Stebuklų šalies“ rengėjai medžiojo keletą metų, kompanija. Gianno ir Nanini – šauni, nors ir keistoka porelė, nesižarstanti žodžiais. Užtat jų mišrūnas Pino linkęs loti be progos ir nuolatos pridaro eibių... Šios įspūdingos lėlės – daugelio Europos vasaros festivalių puošmena. Gailestingosios sesutės „Dádivas“ (Ispanija) pasiūlys vaistų nuo visų ligų, o ypač – nuo blogos nuotaikos.

Lietuvai festivalyje atstovas tarptautinių renginių laureatas ir šalies publikos numylėtinis iliuzijos meistras Mantas Wizard.

Trijų dienų fiestą sekmadienio vakarą vainikuos dar vienas lietuviškas akcentas –šlovingo kolektyvo „Tele bim-bam“, vadovaujamo Neringos Čereškevičienės, koncertas. Nedažnai pajūrį aplankantys hitų „Mamos suknelė“, „Pupa“, „Voras“, „Baltoji varnelė“ ir kt., kurių žodžius moka kiekvienas, atlikėjai žada puikią šventę visai šeimai.

„Stebuklų šalis“ pirmąkart Klaipėdoje surengta 2010 metais.

Festivalį remia Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas.

Bilietai į renginį – „Tiketoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Gatves festivalis - mokamas???

nesvarbu

nesvarbu portretas
Nuo kada Šiaurės ragas gatve virto?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių