Jūros šventė: linksmybės miestiečiams ir darbas pareigūnams

Antrąją Jūros šventės dieną uostamiesčio gatvės pulsavo nuo pramogaujančių žmonių skaičiaus, tačiau džiugių akimirkų renginių maratonas atnešė ne visiems.

Antrąją Jūros šventės dieną uostamiesčio gatvės pulsavo nuo pramogaujančių žmonių skaičiaus, tačiau džiugių akimirkų renginių maratonas atnešė ne visiems.

Nuo ankstyvo ryto gausiai miniai klaipėdiečių ir miesto svečių buvo pasiūlyta plati renginių programa.

Prie skulptūros „Arka“ visą dieną besibūriuojantis pulkas žmonių galėjo stebėti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių repeticijas, Atgimimo aikštėje vyko tarptautinis vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų hiphopo ir breiko šokių turnyras dėl karalienės Luizės taurės.

Aikštėje prie „Meridiano“ vyravo kontrastai. Pirmąją dienos pusę koncertavo tokios pop muzikos atlikėjos, kaip Donalda Meiželytė ir Veronika Gordijevskaja, o antroji dienos dalis nusilenkė klasikai – vyko festivalio „Muzikinis pavasaris“ koncertas „Miuziklo MIXtūra“.

Nebuvo pamiršti ir sporto mėgėjai – Herkaus Manto gatvėje vyko azartiškas „TIme team“ krepšinio turnyras.

Teatro aikštėje susirinkę galėjo grožėtis riterių kovų menų parodomąja programa. Nemažo susidomėjimo sulaukė ir specialus Klaipėdos dramos teatro projektas „Vaidina klaipėdiškiai“, kurio metu iš anksto užsiregistravę žmonės galėjo įsikūnyti į aktoriaus kailį.

Bene didžiausio susidomėjimo šeštadienį sulaukė senovinių automobilių paradas prie Atgimimo aikštės, istorinių laivų paradas Danės upėje ir Alekso Mažono bei jo komandos pasirodymai prie „Muzikinio vežimo“.

Tačiau kol vieni linksminosi – kiti dirbo. Policijos pareigūnai tikino, kad ši Jūros šventė niekuo nesiskiria nuo kitų.

„Žmonės geria ir vagia. Tačiau švenčia ne tik Klaipėda. Ne ką mažiau iškvietimų gavome ir iš Palangos, Plungės bei kitų rajonų. Kol nenutiko nieko rimtesnio, galima pasakyti, kad policijai tai eilinė šventinė darbo diena“, – sakė pareigūnai.

Paplušėti šeštadienį teko ir medikams. Per šią dieną iki 20 val. vakaro į medikus pagalbos žmonės kreipėsi apie 80 kartų.

Tarp jų ne vienas apalpęs, sumuštas, alkoholio padauginęs ar virškinimo problemomis besiskundžiantis asmuo.

„Diena buvo nelengva, todėl teko dirbti išsijuosus. Džiugina tik faktas, jog mirčių, sunkių sužalojimų ar kitų panašių nelaimių pavyko išvengti“, – kalbėjo medikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipediete

klaipediete portretas
Ačiū šventės organizatoriams. Maža pastabėlė. Šeštadienį po fejerverko išeinant iš terminalo kelias tamsus, nors akį durk, sankryžoje šviesoforas neveikė, važiavo mašinos, minia žmonių plaukė, iki nelaimės vienas žingsnis, policininkų nesimatė nei vieno, o jie čia turėjo būti.

al.

al. portretas
Įdėkit foto iš Baltic Media Allance meridiano aikštėje organizuoto renginio.kur dainavo Mino, veronika, Donalda...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių