Jūros šventei – pusė aikštelės

Jūros šventės metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai jau galės aplankyti pusę atnaujintos automobilių stovėjimo aikštelės Pilies gatvėje. Tiesa, pasibaigus fiestai teritorijos vėl prireiks likusią aikštės dalį tvarkantiems darbininkams. Visą numatytą rekonstrukciją planuojama baigti rugsėjį.

Po kelių dienų startuosiančios Jūros šventės metu jos lankytojams bus atverta pusė šiuo metu rekonstruojamos automobilių stovėjimo aikštelės Pilies gatvėje.

Šiomis dienomis čia atliekami paskutiniai darbai.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, po šventės naudojimąsi aikštele vėl žadama riboti, nes jos dar prireiks tvarkant likusią dalį objekto.

"Aikštelė turi vieną įvažą. Ji bus toje dalyje, kuri dar nėra sutvarkyta. Tam, kad būtų galima naudotis Jūros šventės metu jau sutvarkyta aikštele, darbininkai laikinai atvers įvažą iš Priešpilio gatvės. Sudarysime visas sąlygas, kad būtų galima patekti į sutvarkytą dalį, nes, mano žiniomis, ten bus senovinių automobilių paroda", – paaiškino V.Švedas.

Visą teritoriją planuojama sutvarkyti iki rugsėjo pabaigos.

Pašnekovo teigimu, likusią teritorijos dalį rangovai stengsis atnaujinti kaip galima greičiau, jeigu pavyks – anksčiau nei numatyta sutartyje.

Aikštelėje jau nuo kovo klojamos trinkelės, įrengiamos automobilių stovėjimo vietos, pora elektromobilių įkrovimo stotelių, dviračių stovai.

Teritorijoje taip pat numatoma suformuoti ir neišlikusio Klaipėdos pilies ravelino kontūrą. Čia taip pat žadama pastatyti suoliukus, šiukšlių dėžes.

Rekonstruojant aikštelę pastebimai pagražėjo ir Pilies gatvėje esantis šaligatvis, tvarkytas ir gatvės apšvietimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai bent info

Tai bent info portretas
Nesupratau,tai ar eilinis mirtingasis galės ten pasistatyti savo auto ar ne.Aikštelės dalis bus atverta kam?Senovinių automobilių parodai ir pėstiesiems,ar bus galima statyti automobilius?...Nu toks neinformatyvus straipsnis,kad zlastis jama.Jei rašot,tai rašykit aiškiai !!!"Sudarysime visas sąlygas, kad būtų galima patekti į sutvarkytą dalį"....,Žurnalistė...

jjj

jjj portretas
Tikrai plika ir nyki ta aikstelė miesto centre

TO KLP

TO KLP portretas
O tu nudust nepamirsk,marazmatike
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių