Jūros šventėje – dėmesys girtaujantiems nepilnamečiams

Iki Jūros šventės likus kiek daugiau nei savaitei specialiųjų tarnybų atstovai, teigiama, iki galo suderino savo veiksmus. Klaipėdiečių ir miesto svečių laukia apribojimai ne tik miesto gatvėse, bet ir vandenyje. Renginio metu didelis dėmesys bus skiriamas girtaujantiems nepilnamečiams.

Žibintai švies ilgiau

Specialiųjų tarnybų atstovai vakar rinkosi savivaldybėje, kur buvo visiškai suderinti veiksmai, kurie turi būti numatyti Klaipėdos savivaldybės administratoriaus direktoriaus įsakyme.

„Jūros šventė tikrai įvyks. Drįstu sakyti, kad ir pavyks. Šventės tema žada daug linksmumo, judėjimo, energijos išsiveržimo. Tikiu, kad visos tarnybos prireikus geranoriškai bendradarbiaus“, – pasitarimą pradėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tradiciškai Jūros šventės metu laukia daug eismo apribojimų miesto centre ir senamiestyje. Vairuotojams, jei nėra būtinybės, geriau patariama aplenkti šią teritoriją.

Daugelyje minėtos miesto dalies vietų bus draudžiama statyti automobilius.

Jūros šventės metu didelis dėmesys bus skiriamas saugumui. Ilgiau bus stebimos vaizdo kameros, gatvių apšvietimas bus įjungtas pusvalandžiu anksčiau, o išjungtas pusvalandžiu vėliau.

Tramdys nepilnamečius

Varžybų, istorinių laivų parado metu bus ribojamas eismas Danės upėje. Šventės organizatoriai siekė, kad jis apskritai būtų uždraustas. Jie prisiminė, kad pernai, kai vyko laivų paradas, vandens dviračiais plaukiojantiems asmenims trūko vietos, jie maišėsi. Be to, vienas kateris buvo užstrigęs po Pilies tiltu.

Tačiau Lietuvos saugios laivybos administracijos atstovas atkreipė dėmesį, kad Danės upėje šešioms valandoms visiškai uždrausti eismą būtų per ilgas laiko tarpas. Be to, tam reikia specialių ženklų.

Atstovai tvirtino, kad patys budės ir reguliuos vandens transporto priemonių eismą tuo metu, kai Danės upėje vyks renginiai.

V.Grubliauskas pripažino, jog Jūros šventės metu vienas didžiausių vaidmenų tenka policijai. Pareigūnų miesto vadovas prašė ypač sugriežtinti alkoholio ar kitų gėrimų vartojimo kontrolę. Ypač tarp jaunimo.

„Tolerancija tokiems pažeidimams turėtų būti nulinė“, – pabrėžė meras.

Vaikys prekeivių mašinas

Miesto vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad neseniai vykusio festivalio „Parbėg laivelis“ metu išryškėjo dar viena problema. Mugės prekybininkai, nors turėtų atvažiuoti automobiliais, išsikrauti prekes ir išvažiuoti, pastaruosius susistato ant žaliosios vejos.

„Vienas argumentų, kodėl prekeiviai taip elgiasi, yra tas, kad tamsiu paros metu pasirodo agresyvoki jaunuoliai, kurie kaišioja nosis į palapines, ieškodami vienokių ar kitokių dalykų. Gal šioje teritorijoje reikėtų užtikrinti didesnį patruliavimą“, – siūlė miesto meras.

Policijos atstovas tvirtino, kad minėtos problemos jam yra žinomos. Bus bandoma sukontroliuoti prekybininkus, kad jie nepaliktų mašinų ant žaliosios vejos.

Tačiau prašyta, jog prisidėtų ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Taip pat policijos atstovas pabrėžė, kad kasmet skiriamas didelis dėmesys nepilnamečių girtavimui tramdyti. Jūros šventės metu budėtojų dalyje dirbs daugiau pareigūnų, kurie kvies suaugusiuosius, kad šie pasiimtų pristatytus neblaivius nepilnamečius.

„Tokių pažeidimų netoleruosime, kaip ir kasmet. Prieš šventę bendraujame su prekybos centrų, parduotuvių atstovais, kad neparduotų gėrimų nepilnamečiams, šventės teritorijoje neprekiautų gėrimais stiklinėje taroje. Pasitaiko atvejų, kai nepilnamečiams alkoholį nuperka asocialūs asmenys. Būna, kad atsiveža ir iš kažkur kitur, persipylę į plastikinį butelį nuo vaisvandenių. Tikriname ir tokius atvejus“, – pasakojo policijos atstovas.

Neįgaliesiems įrengs pakylą

Pasitarimo metu domėtasi, ar užteks viešųjų tualetų. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė informavo, kad jų skaičius bus panašus, kaip ir ankstesniais metais.

„Išdėstymo schema buvo suderinta anksti. Rangovai pasirengę. Tikimės, kad nepaves“, – tvirtino vedėja.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys informavo, kad šiemet Jūros šventės teritorijoje bus trys neįgaliesiems pritaikyti tualetai. Pastarieji bus pastatyti prie pirmosios maltiečių pagalbos palapinės. Šių taip pat bus trys.

Pagrindinių šventės koncertų metų Kruizinių laivų terminale bus įrengta pakyla judėjimo negalią turintiems žmonėms, kad jie geriau matytų pasirodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
..ne jūrai, ne jūreiviams ar žvejams , netgi ne žuviai, o girtaujančiam jaunimui bus skirtas dėmesys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių