Jūros šventėje duoklė bus atiduota ir pikčiurnoms

Jūros šventėje kiekvienas dalyvis galės pasijausti kaip prezidentas ar laukiamiausias svečias, o štai paniurėlių laukia aktorių provokacijos.

Šiemet per Jūros šventę bus papuoštos ne tik tradicinės senamiesčio erdvės, bet ir Danės krantinė. Papuošimai miestelėnų akį taip pat džiugins gerokai ilgiau, ne tik per šventinį savaitgalį.   

Ilgametis Jūros šventės dailininkas Anatolijus Klemencovas prisipažino, kad sugalvoti vizualizaciją pagal šiųmetų šūkį "Atrask lobį" nebuvo lengva. Mat šioje sąvokoje jis norėjo užšifruoti daugiau kodų.

Kaip vizualinį raktą dailininkas panaudojo senovinį dangaus žemėlapį su Zodiako ženklais. Šie motyvai atsispindės ir Tiltų gatvę papuošiančiose senovę primenančiose vėliavose, suteiksiančiose paslaptingumo ir senovės rūmų dvelksmo.

Tokiomis dekoratyvinėmis vėliavomis pirmą kartą bus papuoštos ir abi Danės krantinės. Kitoje vėliavų pusėje penkiomis kalbomis bus išmargintas užrašas "Labas Klaipėda".

Prie senojo turgaus ir Atgimimo aikštės Jūros šventės dalyvius pasitiks 7 metrų aukščio ir 3 metrų pločio vartai. Prie jų besisukinėjantys lobio saugotojai dalins šventės žemėlapius.

Prie vartų bus įrengta pakyla ir nutiestas raudonas kilimas. Tad kiekvienas praėjęs šia pakyla galės pasijausti kaip garbingas svečias ar prezidentas, žadėjo dailininkas.

A.Klemencovas šmaikštavo, kad menininkai kuria monumentus didvyriams, o jis norėtų pagerbti pikčiurnas. Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje sukinėsis "nepatenkintieji" – grupelė suvystytų pikčiurnų.

"Visada atsiranda tokių, kurie į šventę įneša minorinių gaidų, kai visi aplinkui džiaugiasi", – pastebi dailininkas.

Suvystytas pikčiurnas vaizduojantys aštuoni aktoriai  praeivius laistys vandeniu. Ant ilgų strypų pritaisyti veidrodžiai fiksuos šventės dalyvių nuotaikas.

Nors po kiekvienos Jūros šventės dalį puošybos elementų išsinešioja miestelėnai ar uostamiesčio svečiai, dailininkas reaguoja gana ramiai: "Tegul skolinasi".     

Šventiniai apipavidalinimai plevėsuos ne tik per Jūros šventę. Miestą jie puoš gerokai ilgiau – 1,5 mėnesio. Rugpjūtį ir rugsėjį uostamiestyje vyks tarptautinė regata "The Tall Ships races" , o vėliau Europos krepšinio čempionatui skirti kultūriniai renginiai.

Tad pasibaigus Jūros šventei bus pakeista tik vidurinioji senovinių vėliavų dalis.


Šiame straipsnyje: Jūros šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Česlovas1957

Česlovas1957 portretas
maladiec tas vyrukas, visada kuo nors nustebina miestelėnus, myliu Klaipėdą.

žinai

žinai portretas
kol buvo geros šventės, nebuvo pikčiurnų. Šventė dabar bjauri, kodėl turim ją liaupsint?

daraubijau

daraubijau portretas
Ar tos pikčiurnos yra išankstinis apsidraudimas nuo kritikos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių