Jūros šventėje nebus nei Prezidentės, nei Seimo pirmininko

Šiųmetė Jūros šventė nesulaukė išskirtinio dėmesio nei iš užsienio Klaipėdos partnerių, nei iš Lietuvos vadovų. Kai kuriuose oficialiuose renginiuose dalyvaus tik premjeras Algirdas Butkevičius.

Šiųmetė Jūros šventė nesulaukė išskirtinio dėmesio nei iš užsienio Klaipėdos partnerių, nei iš Lietuvos vadovų. Kai kuriuose oficialiuose renginiuose dalyvaus tik premjeras Algirdas Butkevičius.

Jo atstovai Jūros šventės organizatoriams patvirtinto, kad Vyriausybės vadovas šeštadienį tikrai dalyvaus vainikų nuleidimo į jūrą ceremonijoje, skirtoje pagerbti žuvusius jūrininkus.

Jis taip pat pakviestas dalyvauti ir Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko priėmime, tačiau nėra patvirtinta, ar renginyje apsilankys.

Jūros šventę organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė teigė, jog negalutiniais duomenimis, vainikų nuleidimo į jūrą ceremonijoje turi dalyvauti ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius.

„Prezidentės ir Seimo pirmininko atstovai patvirtino, kad šie Lietuvos vadovai į Jūros šventę neatvyks, nes turi dalyvauti kituose renginiuose. Prezidentė Dalia Grybauskaitė Klaipėdoje per Jūros šventę lankėsi pernai, tad, matyt, šiemet jos dėmesio sulauks kažkas kitas, o ne uostamiestis“,- svarstė D.Grikšaitė.

Iš Klaipėdos miestų partnerių, kurių yra apie 20, į uostamiestį per Jūros šventę atvyks tik delegacija iš Mogiliovo.

„Miestų partnerių šiemet oficialiai nekvietėme ir tai, neslėpsiu, susiję su finansais. Tiesiog taupome, nes jei kviečiame delegacijas, turime pasirūpinti ir jų nakvyne, ir maitinimu. Pernai kvietėme visus miestu partnerius, nes buvo Klaipėdos jubiliejus. Pakviesime po kelerių metų, kai Klaipėda švęs 765 gimtadienį“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė.

Mogiliovo delegacija į Klaipėdą pernai nebuvo atvykusi, todėl ir nusprendė apsilankyti šiemet. Baltarusijos miesto merą į uostamiestį pakvietė jo vadovas V. Grubliauskas, neseniai viešėjęs Mogiliove.

Į Klaipėdą atvyks šio miesto meras Vladimir Cumariov, miesto tarybos pirmininkas Fiodor Micheenko, buvęs meras Viktor Šorikov.

„Norėjo atvykti ir delegacija iš Odesos, tačiau teko mandagiai pasakyti, kad šiemet oficialiai nieko nekviečiame“, - neslėpė D.Pleskovienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
lietuvoj yra tik dvi sventes-seimo rinkimai ir geju orgija!

galvokit

galvokit portretas
ką rašot, nepraustaburniai. Gal patys norėtumėte prezidentės posto, bet smegenys per minkštos? Vietoj to, kad galvotumėte, kaip dalyvauti jūros šventėje arba gėjų eitynėse (matyt, labai norite), tai rašinėjate kvailiausius komentarus.

jurininkas

jurininkas portretas
jiems svarbiau piderastu eitynes vilniuje, tik pinigus ima is lkaipedos uosto.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių