Jūros šventės mugėje– nuo šaukštų iki šerno galvos

Miestiečiai penktadienį jau plūstelėjo į vidurdienį prasidėjusią tautodailininkų mugę.

Klaipėdiečiai šurmuliuojančioje Danės gatvėje galėjo įsigyti ne tik mielų niekučių, tačiau ir paragauti ką tik išrūkytų žuvų.

Tautodailės ir meno dirbinių mugė šiemet iš įprastinės vietos – Danės skvero, persikėlė į aikštę prie buvusio TEO pastato. Visa eilė prekybininkų palapinių išsirikiavo Danės gatvėje nuo Karoso gatvės iki Šiaurinio rago.

Moterų dėmesio sulaukė papuošalų ir kitos bižuterijos, bei rūbų ir rankinių gamintojai. Vyrai dairėsi į kalvių rankų darbo meno kūrinius ar sumedžiotų žvėrių iškamšas. Šerno galvos iškamšą galima įsigyti už 850 litų.

Klaipėdiečiai gausiai pirko tautodailininkų pintus krepšius, medžio meistrų drožinėtus dirbinius.

Miestiečių dėmesio sulaukė skuodiškių įmonėlės pagamintos medinės tarškynės, kuriomis jau dabar ginkluojasi krepšinio aistruoliai.

„Mes galvojome, ką tokio galėtume pasiūlyti krepšinio čempionato aistruoliams. Juk visi prisimena Pasaulio futbolo čempionato metu Pietų Afrikoje išpopuliarėjusias vuvuzelas. O kuo mes prastesni? Nusprendėme pagaminti lietuviškas tarškynes– pasakojo prekybininkė Julija Šupinytė.

Gyvulių ganyklose piemenų naudotos tarškynės turėtų nustebinti ir užsienio svečius.

Prie palapinių, kur prekiaujama šviežiais rūkytais mėsos gaminiais, bei namine duona, nusidriekė eilės. Pusę kepalo juodos duonos su riešutais ar lašinukais mugėje galima įsigyti už 4-6 litus.

Danės upės krantinėje, priešais miesto rotušę, nuo ankstyvo ryto kūrenama rūkykla miestiečius viliojo šviežiai išrūkytų žuvų kvapais.

Dar karštą, vidutinio dydžio karšiuką čia galima įsigyti už 10-12 litų.

„Jau vieną partiją išrūkėme ir baigiame parduoti. Žmonės mielai ragauja, kiti pasiklausia, kada baigsim rūkyti ir pažada sugrįžti vos tik atidarysime rūkyklą“, – pasakojo iš Pėžaičių atvykusi prekeivė.

Šventės dalyviai buvo vaišinami ir ką tik išvirta žuviene, kurios porcija kainavo 5 litus.

Iš viso mieste šį savaitgalį prekiaus apie 100 įvairių prekybininkų, veiks 57 lauko kavinės.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėmugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
kelerius metus pirkau geros kokybes rukyta mesa,klaidziojau po muge,radau kitoje danes puseje,kodel mulkina zmones organizatoriai,gal uz kysius..

cerpaknorma

cerpaknorma portretas
porcija-tai kiek ?

1-am komentarui

1-am komentarui portretas
Nerisliai parasei komentara, neina suprasti ka norejai pasakyti?Kazkoks "girtas" komentaras:))))))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių