Jūros šventės prekeiviams mokesčiai padidinti minimaliai

Klaipėdos miesto taryba šiandien patvirtino šiųmetės Jūros šventės bazinius įkainius renginio metu prekiaujantiems tautodailės mugėje, laikinose prekyvietėse, teikiantiems viešojo maitinimo paslaugas, vykdantiems atrakcionų parkų bei lauko reklamos veiklą.

Politikai nusprendė prekyvietės nuomos įkainį didinti minimaliai - vienu litu. Šiemet kvadratinis metras prekybinio ploto kainuos 61 litą, įskaitant pridėtinės vertės mokestį.

Vilniuje Kaziuko mugės dalyviai už kvadratinį metrą prekyvietės ploto mokėjo 45 litus. Tačiau pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, Jūros šventė savo mastu gerokai pranoksta Kaziuko mugę ir sutraukia kur kas daugiau žmonių.

„Kuo mažesnis įkainis, tuo daugiau verslininkų atvyksta. Mums svarbu ir sureguliuoti srautą, kad šventė išliktų  patraukli, o prekės ir paslaugos atitiktų renginio idėją“, - sakė G.Giedraitytė.

Pakeistas ne tik bazinis įkainis, bet ir mokesčių skaičiavimo metodika. Nuspręsta atsisakyti iki šiol galiojusių papildomų įkainį didinančių koeficientų už vietos patrauklumą bei prekybą alkoholiniais gėrimais.

Tačiau už patrauklesnę vietą palei Danės upę ir toliau daugiau mokės tautodailės mugės dalyviai.

Lėšos, surinktos iš prekyviečių nuomos, bus panaudotos Jūros šventei organizuoti.

Taryba pritarė ir tam, kad 5 proc. iš renginio surinktų pajamų viešoji įstaiga „Jūros šventė“ skirtų miestui tvarkyti, tualetams įrengti. Pernai įstaiga uždirbo daugiau kaip 400 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: Jūros šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių