Jūrų muziejuje – nemokami Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai

  • Teksto dydis:

Kol dar galutinai neužbaigta Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumo rekonstrukcija ir lankytojai negali pamatyti delfinų, nuo spalio muziejaus amfiteatre pradedami rengti nemokami Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai. Jie vyksta du kartus per dieną – 12 ir 15 valandomis.

Iki spalio 14 dienos muziejus dirba nuo trečiadienio iki sekmadienio, o vėliau – jau tik šeštadieniais ir sekmadieniais.
Tačiau, pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, ir rudeniui įsibėgėjant, lankytojų netrūksta.

"Rugsėjį muziejuje apsilankė apie 8 tūkstančius lankytojų. Kad ir kaip būtų keista, susidaro įspūdis, kad kaimyninių šalių gyventojai smalsesni; daugiausia lankytojų pastaruoju laiku sulaukiame iš Kaliningrado srities ir Latvijos", – pasakojo direktorė. 

Nors muziejuje užrašai prie eksponatų yra tik lietuvių ir anglų kalbomis, kitakalbiams lankytojams pažinti paslaptingą vandenų pasaulį padeda elektroninis gidas, teikiantis garso ir vaizdo informaciją šešiomis kalbomis: lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, lenkų ir latvių. Nuo liepos šia nemokama paslauga muziejuje pasinaudojo daugiau nei 3 tūkstančiai turistų.

Prabangią ir naujovišką priemonę (gidas veikia „iPod“ grotuve) muziejus įsidiegė dėka tarptautinio projekto „BalticMuseums 2.0 Plus“, sujungusio aplink Baltiją esančius jūrų muziejus. Vienu metu naudotis elektroniniu gidu gali 100 lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių