Jūrų skautai lankėsi Pakrančių apsaugos rinktinėje

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Palangos užkardos Karklės atraminiame punkte apsilankė Kauno jūrų skautų laisvalaikio centro organizuojamos Klaipėdoje stovyklos „Jūrų kadetai - 3“ dalyviai.

Rinktinės Specialiosios paskirties būrio vadas majoras Rimantas Vizgaila trims dešimtims stovyklautojų skaitė paskaitą „Tapk pasieniečiu, dirbk su mumis“, supažindino su VSAT pareigūnų darbo sąlygomis bei galimybėmis įgyti pasieniečio profesiją.

Skautams pristatyta pažintinė vaizdinė medžiaga, papasakota apie Pakrančių apsaugos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnų mokymąsi bei treniruotes, pademonstruotos tarnyboje naudojamos specialiosios priemonės.

Ypatingo skautų dėmesio sulaukė keturkojai pasieniečių padėjėjai. Trys kinologai su tarnybiniais šunimis Bartu, Elza ir Dingu pademonstravo, kaip jų augintiniai ieško narkotinių medžiagų, sulaiko pažeidėjus, randa paslėptus ar išmėtytus daiktus.

Moksleiviams papasakota ir apie tarnybinių šunų dresavimo būdus bei keturkojų laikymo sąlygas. Vaikai smalsiai apžiūrinėjo voljerus, sergančių šunų izoliatorių bei narkotinių medžiagų paieškos mokymo klasę.

Šaudykloje jaunieji svečiai susipažino su pasieniečių naudojama ginkluote bei specialiosiomis priemonėmis.

Tą pačią dieną Kopgalio užkardoje apsilankiusius skautus užkardos vado pavaduotojas Arūnas Bentas supažindino su darbu VSAT tarnybiniuose laivuose. Visi norintieji galėjo apžiūrėti pasieniečių naudojamus ir ne vienoje gelbėjimo operacijoje dalyvavusius „Kihu“, „Christina“ ir katerį „Boomeranger“.

Vado pavaduotojas Evaldas Kateiva supažindino su Kopgalio užkardos veikla. Pareigūnas priminė svečiams, jog tai - vienintelė užkarda, atsakinga už Lietuvos jūrinės sienos apsaugą. Vaikams pristatyta ir teritorinės jūros bei Kuršių marių stebėjimo sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių