Ką daryti su Vasaros estrada - uždengti ar nugriauti?

Klaipėdos vasaros estrados likimas pakibo ant plauko – net svarstoma galimybė dalį jos nugriauti, o ją valdančią bendrovę likviduoti.

Ketvirtadienį miesto tarybos kolegijos nariai sutarė, jog reikia pradėti nuostolingai dirbančios, savivaldybei priklausančios bendrovės „Poilsio parkas“ likvidavimo procedūrą. Šiai bendrovei kaip turtas priklauso ir  Vasaros estrada, todėl svarstyta, ką daryti su šiuo objektu.

Vieningai nuspręsta, kad ji turi grįžti savivaldybės nuosavybėn, o tada bus sprendžiama, kaip ją valdyti.

1983 metais pastatyta Vasaros estrada yra unikali, nes tokių objektų Pabaltyje yra vos keturi.

Tačiau vasaros estrada eksploatuojama labai menkai - per metus joje vyksta vos keli renginiai. Jos teritorija yra neaptverta ir nesaugoma, todėl vasaros estrada yra nuolat niokojama. Dėl šios priežasties prieš kiekvieną renginį sutvarkyti estradą reikia nemažų investicijų.

„Renginių estradoje galėtų būti ir daugiau. Tačiau renginių organizatoriai į estradą neatveža didelių koncertų, į kuriuos galėtų susirinkti daug žmonių, nes bijo rizikuoti dėl oro. Galbūt reikėtų estradą uždengti ir tuomet joje  vyktų ne trys renginiai per metus, o keliolika“, - svarstė Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Tačiau tokiu siūlymu suabejota, nes pastačius uostamiesčio areną ir taip atsiras didelė erdvė, kur galėtų vykti grandioziniai renginiai.

Praėjusį pavasarį uostamiesčio savivaldybė kartu su Britų taryba bei Tarptautinių kultūros programų centru organizavo kūrybines dirbtuves „Ateities miesto žaidimas“. Dirbtuvių tema buvo skirta vasaros estradai - aptarti jos likimą.

Tuomet išskyrė dvi nuomonės. Viena jų - pertvarkyti estrados teritoriją į rekreacijos zoną, joje įrengti dviračių takus, pastatyti SPA centrą, vandens poilsio parką.

Kitos nuomonės šalininkai buvo įsitikinę, jog Vasaros estrada turi atlikti kultūrinę funkciją. Kūrybinėse dirbtuvėse buvo pasiūlyta ir tokia idėja - nugriauti Vasaros estrados sėdimąją betoninę dalį, užsėti lygią vietą žole, kad joje galėtų rinktis žiūrovai, kurie renginius stebėtų pasitiesę apklotus ir ant jų atsisėdę. Renginių organizatoriai žiūrovams taip pat galėtų atvežti kėdžių.

Klausimas dėl Vasaros estrados likimo neseniai buvo sprendžiamas Kultūros ir meno tarybos bei Įvaizdžio komisijos posėdžiuose.

Kultūros ir meno taryba pateikė kelis pasiūlymus, kaip elgtis su Vasaros estrada: įkurti kultūros kompleksą ir šalia estrados pastatyti naują Klaipėdos muzikinį teatrą, nugriauti estrados betoninę sėdimąją dalį ir suformuoti landšaftinį pievos pakilimą su natūraliomis gamtinėmis terasomis arba tik užsėti žolę.

Įvaizdžio komisija pritarė siūlymui nugriauti estrados betoninę sėdimąją dalį ir jos vietoje užsėti žolę ar suformuoti landšaftinį pievos pakilimą.

Visi šie pasiūlymai ketvirtadienį buvo išsakyti miesto tarybos kolegijos posėdyje. Politikai juos išklausė ir nusprendė, kad diskusijos dėl Vasaros estrados likimo dar turi tęstis du mėnesius.


Šiame straipsnyje: vasaros estrada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių