Kačių paroda pritraukė šimtus lankytojų

Uostamiestyje šurmuliuojanti tarptautinė kačių paroda sutraukė ne tik didžiulį būrį dalyvių, bet ir smalsuolių norinčių pamatyti šiuos neįprasto grožio gyvūnus.

Nors kačių parodos Lietuvoje organizuojamos gana dažnai –  į uostamiestį dėl patalpų trūkumo jos užsuka retai. Galbūt dėl to šeštadienį nuo pat ryto pamatyti įvairių kačių skubėjo būriai klaipėdiečių.

Perpiet paroda pritraukė tiek lankytojų, jog prie bilietų nusidriekė milžiniškos eilės.

Parodoje, kuri vyko ir sekmadienį klaipėdiečiai galėjo išvysti ir įprastų, ir itin retų kačių – nuo beplaukių iki ilgaplaukių.

Parodoje dalyvavo 200 kačių iš Baltarusijos, Rusijos, Suomijos, Lietuvos ir kitų šalių. Savo augintinius čia pristatė kačių mylėtojai iš dešimties skirtingų šalių.

Itin didelio parodos lankytojų susidomėjimo sulaukė beplaukės Sfinksų veislės katės. Šios veislės katės išpopuliarėjo visai neseniai.

Kai kurie klaipėdiečiai į parodą atvyko ne tik pasigrožėti katėmis, bet ir norėdami pasidomėti, kokį katiną įsigyti.

"Jau seniai svajojame įsigyti katę, tačiau niekaip neapsisprendžiame kokią, dėl to ir atvykome į parodą. Mane žavi beplaukės, tačiau vyrui jos nelabai patinka. Parodoje susipažinome su Meino meškėnais. Tai išties įspūdingo grožio katė", – įspūdžiais dalijosi į parodą atvykusi klaipėdietė Edita.

Tačiau įsigyti parodose dalyvaujančių kačių palikuonis nėra paprasta –  mažyliai parduodami su sąlyga, jog naujieji šeimininkai tęs kilmės tradiciją dalyvauti parodose.

Tokių kačių palikuoniai nepigūs –  priklausomai nuo katės rūšies mažylio su dokumentais kaina svyruoja nuo 2 iki 4 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: kačių paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

pet

pet portretas
gyvunų kankinimas, o ne paroda. organizatoriai kauniečiai "verslininkai". kuo daugiau lanytojų po 10 litų. toks parodos tikslas. o gyvūnai patyrė didelį stresą. oro temperatūra apie 30 laipsnių celsijaus, erdvės itin mažai. teisėjai dirbo už gerą ne tik maistu, bet ir gėrimais vakarienę. mulkių mugė. gaila katinukų, tapusių kauno "viarslininkų" daiktais...

atsakinga

atsakinga portretas
o kur ta paroda vyksta ir kokia kaina

PRITARINTI PET

PRITARINTI PET portretas
Pritariu pet visu 100 procentu. Nei gyvunams pagarba buvo, nei lankytojams.Kazkoks kosmaras
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių