Kaip kovoti su geriančiais, rūkančiais ir vedžiojančiais šunis paplūdimyje?

  • Teksto dydis:

Kuršių nerijos paplūdimiuose pilna besimėtančių vyno butelių, nuorūkų ir lakstančių šunų, piktinosi Pervalkoje atostogavusi vilnietė

Kuršių nerijos paplūdimiuose pilna nuorūkų ir šunų, piktinosi Pervalkoje atostogavusi GRYNAS.lt skaitytoja Rasa. Kad poilsiautojai pajūryje ne visada elgiasi tinkamai, sutiko ir pareigūnai. Tačiau pasakyti, kiek nevalyvų vasarotojų buvo nubausta, jie negalėjo, nes „tai yra papildomas darbas“.

Pervalkoje savaitę atostogas tradiciškai leidusiai vilnietei Rasai grožėtis Kuršių nerijos gamta trukdė pajūryje besivoliojantys vyno buteliai bei besimėtančios nuorūkos. Rasa piktinosi, kad nors populiaraus kurorto pliaže gerti alkoholinius gėrimus ir rūkyti draudžiama, tačiau gerokai įsilinksminusiems poilsiautojams draudimai mažiausiai rūpi.

Beje, į paplūdimį draudžiama vestis ir šunis, o poilsiautojai itin mėgsta pasivaikščiojimus pajūriu su palaidais keturkojais.

Ji aiškino būdama kopose negalėjusi praeiti pro išmėtytas nuorūkas ir kurias tik pastebėdavo, uoliai surinkdavo. Dienos „laimikis“ siekdavo pilną celofaninį maišelį, kuris atlikdavo nuo šviežių uogų.

Taip pat ji nustebo visai šalia jūros radusi prabangaus vyno butelį. „Radau butelį ir nešiau jį išmesti. Bet netoliese buvę gelbėtojai net nepabarė, kad gerti pliaže negalima“, - stebėjosi pašnekovė.

Poilsiautojų sąmoningumo lygis, R. Milkinto nuomone, dar nėra aukštas, nustatytų pažeidimų skaičius priklauso nuo to, kaip dažnai pareigūnai apsilanko paplūdimyje.
Rimas Milkintas

Galiausiai Rasa, pritrūkusi kantrybės, moteris teiravosi, nejau niekas netikrina, kaip laikomasi paplūdimio taisyklių? Kur žiūri atsakingos institucijos?

Draudimų - gausu, prižiūrinčių - nėra?

Neringos savivaldybė tikino, kad už paplūdimių priežiūrą yra atsakinga bendrovė „Neringos komunalininkas“ ir jai reikėtų adresuoti visus klausimus.

Bendrovės direktorė Danguolė Seselskytė tikino, kad jos vadovaujama įmonė tik prižiūri paplūdimius, bet darbuotojai kurorto valdžios priimtų taisyklių nesilaikančių poilsiautojų bausti neturi įgaliojimų. „Mes tokios teisės neturime. Galime tik įspėti arba gražiai paprašyti, kad jie taip nesielgtų“, - sakė moteris.

Anot jos, išrašyti baudas gali tik policijos pareigūnai arba įgalioti Neringos savivaldybės specialistai.

Moters teigimu, paplūdimio teritorijoje draudžiama vartoti alkoholį, rūkyti, vedžioti šunis, kūrenti laužus ir statyti palapines. Tačiau ji sutiko, kad poilsiautojai pajūryje dažnai elgiasi netinkamai. Tarp dažnai pasitaikančių pažeidimų ji įvardijo nakvojimą pajūrio ruože pastatytose palapinėse.

Pasidomėjus, kas kiek laiko renkamos smėlyje esančios nuorūkos, ji teigė, kad technika jas „išgraibo“ vidutiniškai kartą per savaitę.

Policija stengiasi paplūdimyje apsilankyti kasdien

Tos pačios įmonės Gelbėjimo tarnybos vadovas Gintaras Kuprys taip pat teigė, kad netinkamo elgesio paplūdimiuose vis dar pasitaiko, tačiau jis pridėjo, kad viskas keičiasi į gerąją pusę.

Gelbėtojams įkaušę poilsiautojai pridaro nemažai problemų. Iš 20 Neringoje šią vasarą skendusių žmonių, pasak G. Kuprio, neblaivių buvo maždaug trečdalis.

Vyras tikino, kad gelbėtojai pirmiausia patys įspėja taisykles laužančius žmones, o jei tai nepadeda, jie pagalbos kreipiasi į policiją.
Neringos policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio viršininkas Rimas Milkintas GRYNAS.lt tikino, kad pareigūnai kasdien stengiasi nuvykti į paplūdimį ir patikrinti, ar nepažeidinėjamos taisyklės.

Jo tvirtinimu, visuomet operatyviai reaguojama į gelbėtojų ar gyventojų skundus, be to, kartais organizuojami ir specialūs reidai.

R. Milkintas informavo, kad šiemet už neteisėtą šunų vedžiojimą, alkoholio vartojimą ar rūkymą baudų jau yra išrašyta, tačiau įvardyti tikslaus skaičiaus jis negalėjo.
Poilsiautojų sąmoningumo lygis, R. Milkinto nuomone, dar nėra aukštas, o nustatytų pažeidimų skaičius priklauso nuo to, kaip dažnai pareigūnai apsilanko paplūdimyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ccvcvcvcvc

ccvcvcvcvc portretas
bet ir tos bobos sunim laiko tik nuo puse metro aukscio suni:)visi blondiniu suniukai nesiskaito nes jom patinka jie:)kiek zinau jie irgi atleika savo reikalus gamtinius:)

hjk

hjk portretas
Kovoti labai paprasta. Reikia pareigūnams už kiekvieną pagautą mokėti premiją. Tai išgaudytų visus, net cigaretės nespėtum prisidegt, net butelio atsidaryt, net su šunim prieiti arčiau kaip 100m, jau būtum supakuotas. :-))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių