Kaitra alins toliau

Savaitgalį Klaipėdos gyventojus ir miesto svečius vėl kaitins saulės spinduliai. Uostamiestį lepins karšti, giedri ir poilsiui prie jūros ar gamtoje tinkantys orai.

Savaitgalį Klaipėdos gyventojus ir miesto svečius vėl kaitins saulės spinduliai. Uostamiestį lepins karšti, giedri ir poilsiui prie jūros ar gamtoje tinkantys orai.

Pastarosiomis dienomis kiek sumažėjęs karštis ir ketvirtadienį ryte nulijęs gausus lietus miestiečiams atsikvėpti leido tik trumpam. Po gaivesnio periodo vėl laukiama kaitros bangos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus budintis meteorologas patikino, jog savaitgalį uostamiestyje kepins saulė. Jos netemdys debesys. Lietaus taip pat nėra numatoma.

"Svilins, kaip reikiant. Šiandien temperatūra turėtų pakilti iki 32–34 laipsnių šilumos, o rytoj tvyros dar didesnė kaitra. Termometro stulpelis gali pakilti iki 36 laipsnių karščio. Naktys savaitgalį taip pat bus labai šiltos – laikysis apie 20 laipsnių temperatūra", – informavo budintis meteorologas.

Specialisto teigimu, savaitgalį pūs silpnas rytų ir pietryčių vėjas.

Budintis meteorologas tikino, kad didesnio atokvėpio turėtume sulaukti kitos savaitės viduryje – antradienį ir trečiadienį numatomas trumpalaikis lietus, o temperatūra turėtų būti kiek žemesnė.

"Tačiau vis dėlto numatomi šilti ir vasariški orai. Tokio didelio karščio neturėtume sulaukti ir kitą savaitgalį", – kalbėjo pašnekovas.

Budintis meteorologas teigė, jog savaitgalį kaitrą klaipėdiečiai galės malšinti pajūryje. Pliažuose vanduo šiuo metu jau yra smarkiai įšilęs.

"Vakar ryte Baltijos jūros vandens temperatūra ties Giruliais siekė 22, o vakare – 23 laipsnius šilumos. Panaši vandens temperatūra turėtų išsilaikyti ir šiandien bei rytoj", – sakė Jūrinių prognozių skyriaus atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių