Kalėdomis domėjosi ir vilniečiai

Galimybe Klaipėdoje organizuoti kalėdinius ir naujametinius renginius domėjosi dvi kompanijos. Tačiau pasiūlymą kol kas pateikė tik viena. Tikimasi, kad antrasis pasieks dar šią savaitę.

"Viena paraiška jau yra. Tačiau konkursu labai domėjosi antra – vilniečių kompanija. Jie žadėjo atsiųsti savo pasiūlymą paštu. Gal ryt gausime", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Tada bus sudaryta komisija, kuri vertins pasiūlymus. Atsižvelgus į renginių kokybę ir į kainą,  bus išrinktas geriausias.

Pastaraisiais metais uostamiesčio savivaldybė sulaukdavo vieno pasiūlymo organizuoti kalėdinius ir naujametinius renginius. Jį pateikdavo viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės".

Šiemet šventinių renginių organizatorių pradėta ieškoti anksčiau nei įprastai. Ankstesniais metais konkursas būdavo organizuojamas rudenį.

Dėl to būdavo sulaukiama priekaištų ir iš norinčių dalyvauti konkurse, ir iš politikų.

Į šventinių renginių programą tradiciškai turi būti įtraukta eglutės įžiebimo šventė, kuri paprastai vyksta gruodžio pirmąjį savaitgalį, Kalėdoms, Naujųjų metų sutikimui skirti renginiai.

Taip pat nurodyta, kokie kiti renginiai bus organizuojami šventiniu laikotarpiu. Tarp jų – kalėdinės mugės, kūrybinės dirbtuvės, meninės akcijos, instaliacijos, kita. Už šiuos renginius skiriami papildomi balai.

Konkurso sąlygose numatyta, kad dalyviai turi patys sugeneruoti ne mažiau kaip 20 proc. lėšų programai įgyvendinti reikalingų lėšų.

Programos bendrasis finansavimas pagrindžiamas dokumentais.

Pastaruosius dvejus metus kalėdinius ir naujametinius renginius uostamiestyje organizavo viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės". Šventei būdavo išleidžiama apie 50 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių