Kalėdoms besirengianti Palanga: tokios eglės Lietuva dar nematė

  • Teksto dydis:

Palanga jau netrukus nušvis kalėdinėmis spalvomis bei pakvies ne tik palangiškius, bet ir kurorto svečius pasimėgauti visą mėnesį truksiančio renginių ciklo „Kalėdų šviesos miestas“ renginiais, skirtais visai šeimai. Pagrindiniu šventiniu akcentu neabejotinai taps išskirtinė, Lietuvoje dar nematyta miesto Kalėdų eglė.

Palangos gatvės jau padabintos šventinėmis dekoracijomis, tad gruodžio 3-ąją, kuomet kurorte bus įžiebta miesto eglė, kurorte nušvis įspūdingas skaičius kalėdinių lempučių, ir Palanga pavirs Kalėdų šviesos miestu.

Šiemet kurorto gatves padabino šventinės eglių šakelių ir gintarą primenančių kalėdinių žaislų dekoracijos, įspūdingai atrodančios net ir šviesiuoju paros metu. Šventiškai netrukus pasidabins ir viešosios kurorto erdvės: be kitų miesto puošmenų, J. Basanavičiaus gatvę nušvies Kalėdų eglių alėja, išskirtinę nuotaiką kurti padės ir muzikinis miesto fontanas, žiemos laikotarpiu pasidabinsiantis ne vandens čiurkšlių šokiu, o šviečiančiomis „vandens srovėmis“.

Gruodžio 3 d., šeštadienį, kalėdinėmis spalvomis bei maždaug 20 tūkst. šviesos diodo švieselių nušvis miesto eglė. Dvylikos metrų aukščio, išskirtinės formos bei puošybos žaliaskarė centrinėje Palangos aikštėje montuoti bus pradėta po savaitės. Montavimo darbai užtruks keletą dienų.

„Tokios eglės, kokia jau netrukus papuoš Palangą, Lietuva dar nematė – savo forma ji primins žaliaskares, kokias piešia dauguma vaikų“, – pripažino kurortą puošiančios „Adam Decolight“ direktorius Nerijus Chmieliauskas.

Kurorto eglę padabins ir netradiciniai puošybos elementai, kurie ne tik puoš pagrindinį Kalėdų simbolį, bet ir pakvies į trumpą ekskursiją po sniego patalu užklotą Palangą – eglės dekoracijas papuoštos keliasdešimčia žiemiško kurorto nuotraukų.

„Tad apėjus aplink Palangos eglę bus galima matyti ne tik Kalėdų medį, bet ir susipažinti su žymiausiomis kurorto vietomis ir pasigrožėti, kaip jos atrodo žiemą. Juo labiau kad net ir apsilankę Palangoje žiemą, kurorto svečiai ne visada turi galimybę išvysti sniegą bei apsnigtus gražiausius Palangos objektus“, – kalbėjo N. Chmieliauskas.

Jau tapo tradicija, kad Palangos Kalėdų eglė miesto gyventojus ir svečius žavi ne tik savo išvaizda, bet ir „muzikiniu šokiu“ – nustatytomis valandomis ji, skambant muzikai, užburs savo kalėdiniu šviesos šokiu.

Gruodžio 3 d. šventinio renginio metu įžiebus Palangos eglę, didžiausias šalies kurortas pakvies į visą mėnesį truksiančius renginių ciklo „Kalėdų šviesos miestas“ renginius, skirtus visai šeimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užsieniečiai stebisi

Užsieniečiai stebisi portretas
Turime pažįstamų užsieniečių,kurie laikinai dirba Lietuvoje.Jie negali atsistebėti nepaprastai brangiu pragyvenimo lygiu pas mus.O lietuviams tai norma...Gal pakels dar dvigubai kainas.Juk lietuviui vistiek bus gerai..lauksime

Nu kad

Nu kad portretas
Jus nustebintumet jei sukurtumet kokias 500 darbo vietu zmonems , atlyginimus zenkliai pakeltumet .O paislaidaut daug mokslo nereikia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių