Kalėdos – tinkamiausias laikas pildyti vaikų svajones

  • Teksto dydis:

Palangos vaikų svajonės, išsakytos artėjant gražiausios žiemos šventėms – šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, pildomos noriai – iš daugiau nei dvidešimties svajonių, išsakytų socialinės rizikos šeimose augančių mažųjų, kol kas tik vienos niekas neapsiėmė įgyvendinti. Tačiau, kaip viliasi šios labdaringos akcijos organizatoriai, iki šv. Kalėdų liko dar visas mėnuo, tad ir keturiolikmečio Osvaldo noras turėti internetą dar gali būti išpildytas.

Galimybė prisidėti pildant Palangos miesto vaikų, augančių sudėtingomis socialinėmis sąlygomis, svajones, atsirado Savivaldybės  administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriui ir Socialinei paslaugų tarnybai pasirašius bendradarbiavimo sutartį su VšĮ ,,Vaikų svajonės“ organizatoriais. Tinklapyje www.vaikussvajones.lt publikuojamos konkrečios vaikų svajonės, o visi pageidaujantys gali prisidėti prie šio projekto ir išpildyti pasirinkto vaiko svajonę.

Šiais metais tinklapyje pabuvojo net  21 palangiškio vaiko, kurių amžius – nuo 2 m. iki 14 m., svajonės. O jų būta labai įvairių: Tomas labai norėjo traktoriaus su dideliais ratais, Sandra – lėlės-kūdikio, kad galėtų ją prižiūrėti, kaip mamos prižiūri vaikus, Modestas jau seniai svajojo apie riedučius, o štai Lino svajonė vyriška – kareiviški žiūronai.
Rokas vyresnis, todėl ir jo svajonė ,,rimta“ – internetas, Marius svajojo apie rogutes, Simonai labai patinka šeimininkauti ir žaisti namus, todėl ji norėjo žaislinės virtuvėlės, broliukai Jonas ir Lukas mėgsta konstruoti ,,Lego“.

Visuomenė neliko abejinga vaikų svajonėms, asmenys aktyviai lankosi tinklapyje, pildo vaikų svajones. Daugelis iš jų – esantys ar buvę palangiškiai, gyvenantys JAV. Kai kurie iš jų išpildyti pasirinko net keleto vaikų norus.

Kad tinklapyje vaikusvajones.lt Palangos vaikams skirtas puslapis litų tuščias, t. y., būtų įgyvendintos visos skelbtos kurorto mažųjų svajonės, beliko išpildyti vieną norą – padovanoti keturiolikmečiui Osvaldui internetą.

„Lankau krepšinio treniruotes, todėl mažai laiko lieka bendrauti su draugais. Turiu kompiuterį, bet neturiu interneto. Labai norėčiau interneto. Tai padėtų atlikti namų darbus, nereikėtų eiti į biblioteką“, – paklaustas, kokia kalėdinė dovaną jį labiausiai pradžiugintų, sakė Osvaldas.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Emilija Lapėnienė atkreipė dėmesį, jog Kalėdos neturtingos dovanų šiemet bus ne vienai nepasiturinčiai gyvenančiai palangiškių šeimai.

„Palangoje yra nemažai šeimų, kurios nepatenka į socialinės rizikos sąrašą, tačiau tėvai pasirūpinti savo vaikų kalėdinėmis dovanomis neturi finansinių galimybių. Todėl visi, norintieji pasidalinti gerumu bei kalėdinėmis dovanėlėmis pradžiuginti nepasiturinčių šeimų mažuosius, laukiami Vaiko teisių apsaugos skyriuje“, – sakė E. Lapėnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių