Kamerų akys kryps ir į pajūrio chuliganus

  • Teksto dydis:

Pa­jū­ry­je nuo Ni­dos iki Šven­to­sios ant aukš­tų pa­sie­nie­čių bokš­tų įreng­tos ga­lin­gos apie 100 mln. li­tų kai­na­vu­sios vaiz­do ka­me­ros taps gink­lu ko­vo­jant su pa­žei­dė­jais pa­jū­ry­je.

Pa­jū­ry­je nuo Ni­dos iki Šven­to­sios ant aukš­tų pa­sie­nie­čių bokš­tų įreng­tos ga­lin­gos apie 100 mln. li­tų kai­na­vu­sios vaiz­do ka­me­ros taps gink­lu ko­vo­jant su pa­žei­dė­jais pa­jū­ry­je, rašo portalas lzinios.lt

Ko­pas dar­kan­tys, au­to­mo­bi­lius tie­siog pa­plū­di­miuo­se sta­tan­tys ir lau­žus kū­re­nan­tys bei lė­bau­jan­tys pa­žei­dė­jai - su­nkiai su­se­ka­mi ir re­tai nu­bau­džia­mi dėl įro­dy­mų sto­kos, nors pa­jū­rį vi­są par­ą ste­bi pa­sie­nie­čiai.

Pa­jū­rio re­gio­ni­nio par­ko (PRP) di­rek­to­rius Da­rius Ni­cius sa­ko, kad rea­liai pa­žei­dė­jų – tūks­tan­čiai, ta­čiau pra­ne­ši­mų apie juos gau­na­ma vos 10 per me­tus. Pa­sie­nie­čiai at­ker­ta, esą jų par­ei­ga ste­bė­ti jū­rą, o ne pa­plū­di­mius. „Lietuvos žinių“ kal­bin­tas ap­lin­kos mi­nis­tras Va­len­ti­nas Ma­zu­ro­nis ne­abe­jo­ja, jog ver­ta pa­gal­vo­ti apie vaiz­do ka­me­rų pa­nau­do­ji­mą fik­suo­jant pa­žei­dė­jus, ir ža­da vi­ce­mi­nis­trams „pa­ves­ti iš­siaiš­kin­ti to­kias ga­li­my­bes“.

PRP di­rek­to­rius taip pat ti­ki­na ne­nu­lei­sian­tis ran­kų ir pla­nuo­ja tarp­ži­ny­bi­nį pa­si­ta­ri­mą. „Tvar­ka pa­jū­ry­je rū­pi­na­si mū­sų di­rek­ci­ja, re­gio­no ap­lin­ko­sau­gi­nin­kai, po­li­ci­ja, me­ri­jos vie­šo­sios tvar­kos pri­žiū­rė­to­jai ir pa­sie­nie­čiai. Ta­čiau kai pa­da­ro­mi kon­kre­tūs pa­žei­di­mai, veik­ti tar­si nė­ra kam“, - kal­bė­jo D.Ni­cius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių