Kandidatėms siūlyti – pora dienų

Dienraščio "Klaipėda" skaitytojai dar gali deleguoti moteris, kurios pretenduos į Metų klaipėdietės titulą. Jau kitą savaitę prasidės pirmasis balsavimas, kurio metu iš pasiūlyto sąrašo bus renkamas geriausiųjų septynetukas.

Gyventojai nesnaudžia

Deleguoti kandidates miestiečiai turi progą iki artėjančio pirmadienio 12 val. Konkursui pasiūlytos moterys sausio 24 d. bus skelbiamos portale klaipeda.diena.lt.

Pasiūlymai laukiami paštu ("Klaipėdos" redakcija, Naujojo Sodo g. 1A, "K centras") arba Metų klaipėdietės konkurso internetinėje platformoje portale klaipeda.diena.lt.

Rinkimus organizuojanti dienraščio "Klaipėda" komanda prašo ne tik pranešti kandidatės pavardę, pareigas, bet ir priežastį, kodėl būtent ji verta šio garbingo titulo.

Pretendentės turi būti veiklios, aktyvios ir mylimos miesto bendruomenės narės, kurioms nesvetima iniciatyva, rūpinimasis kitais ir moteriškumas.

Išskirti savo favoritę ir pareikšti nuomonę dėl verčiausios Metų klaipėdietės titulo turėtų ne tik pavieniai miestiečiai, bet ir organizacijos, įmonės, bendruomenės.

Dienraščio atstovų teigimu, klaipėdiečiai, kaip ir kiekvienais metais, aktyviai siūlo kandidates, tarp kurių – ir daug naujų veidų.

Nuo sausio 24-osios iki vasario 12 d. 12 val. gyventojai balsuodami rinks, jų manymu, septynias šio titulo verčiausias pretendentes. Vieną kandidatę iš visų gyventojų, pasiūlytų į finalinį septynetuką, deleguos komisija.

Balsuoti – ir žinutėmis

Tradiciškai savo simpatijas bus galima išreikšti balsavimo lapelyje, iškirptame iš dienraščio. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

Balsavimo lapelius reikėtų siųsti adresu: Metų klaipėdietės rinkimams, dienraštis "Klaipėda", Naujojo Sodo g. 1A, "K centras", 92118 Klaipėda arba atnešti ir įmesti į specialias balsadėžes redakcijos skyriuose Naujojo Sodo g. 1A ir PC "Akropolis", Taikos pr. 61, Klaipėda.

Taip pat pareikšti nuomonę siūloma naujienų portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje "Metų klaipėdietė". Čia atiduoti balsą galima vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Balsai bus sumuojami santykiu vienas su vienu.

Balsuoti galima ir SMS žinutėmis. Vienos kaina – 1 euras. Žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

Ceremonija – Koncertų salėje

Septynetukas bus paskelbtas vasario 14-ąją, o į jį patekusios moterys nuo vasario 15 d. bus pristatomos dienraščio "Klaipėda" puslapiuose, naujienų portale ir "Facebook" paskyroje.

Nuo vasario 15 d. iki kovo 5 d. 12 val. miestiečiai bus kviečiami atiduoti savo balsus už tą, kuri, jų nuomone, verčiausia Metų klaipėdietės titulo. Balsuoti bus galima portale, žinutėmis ar skambučiais trumpuoju telefono numeriu ir pildant dienraščio balsavimo lapelius.

Visi prieš tai surinkti kandidačių balsai bus panaikinami ir naujas etapas, likus septynioms pretendentėms, prasidės turint nulį balsų.

Kovo 6–7 d. rezultatai bus sumuojami.

Nugalėtoją lems 20 proc. internetu nuomonę pareiškusiųjų, 30 proc. – trumposiomis SMS žinutėmis ir 50 proc. laikraščio kuponais skirti balsai.

Metų klaipėdietės paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija, taip pat Moters dienai skirtas koncertas vyks kovo 8-ąją Klaipėdos koncertų salėje.

Kilusi ar gyvena Klaipėdoje

Garsina uostamiestį

Padeda žmonėms ir miestui

Pastebima darbais ar iniciatyvomis

Dar nebuvo tituluota Metų klaipėdiete

Į Metų klaipėdietės titulą negali pretenduoti moteris, priklausanti politinei partijai



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejauku darosi

nejauku darosi portretas
Konkursas išsisėmė. Tikrai nematau vertų kandidačių. Protu negaliu suvokti, kad Metų Klaipėdietės apdovanojimai vyks" Amberton" viešbutyje, kur įvyko ir galimai privedimas prie savižudybės ir savižudybė... Nesuvokiu, kaip į tokį " Ambertoną" dalyvauti ir Preizidentė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių