Karalienei Luizei atminti – naujas turistinis maršrutas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos Rotary klubas „Karalienė Luizė“, antruosius savo veiklos metus įprasmino nauju turistiniu maršrutu uostamiestyje. Jis skirtas Prūsijos karalienės Luizės ir visos karališkos šeimos rezidavimui Klaipėdoje atminti.


 

Klaipėdos Rotary klubas „Karalienė Luizė“, antruosius savo veiklos metus įprasmino nauju turistiniu maršrutu uostamiestyje. Jis skirtas Prūsijos karalienės Luizės ir visos karališkos šeimos rezidavimui Klaipėdoje atminti.

Klaipėdos RK „Karalienė Luizė“ kovo pradžioje paminėjo 2-ąjį savo ir 239-ąjį karalienės Luizės gimtadienį.

„Klubo vardas pasirinktas neatsitiktinai, nes karalienės Luizės asmenybė, jos ryžtas, kovojant už savo tautą, energija, siekiant geresnio gyvenimo, inovacijų, ir tuo pačiu sugebėjimas išlikti moteriška, jautria, mylinčia, suprantančia mus įkvepia. Mes paprastos, be ne prastos, mes trapios, bet neišlepusios. Mes džiaugiamės, kad galime nuoširdžiai bendrauti ir dirbti drauge. Pasirinkusios tokį įpareigojantį klubo pavadinimą, mes pažadėjome, kad grąžinsime kažkada mūsų mieste rezidavusios Prūsijos karalienės vardą į Klaipėdos kultūrinį gyvenimą. Savo pažado laikomės“, – sakė RK „Karalienė Luizė“ prezidentė Inga  Česnakienė.

Klubo inauguracija prieš porą metų sutapo su Karalienės Luizės gimtadieniu, kuris minimas kovo pradžioje, tad nuo tada du gimtadieniai švenčiami kartu.

Pernai klubas iniciavo visuomenės, istorikų, rinkodaros specialistų diskusiją, kuo karalienės Luizės vardas  galėtų būti naudingas ar pasitarnauti šiandienos Klaipėdai.

Šiemet klubas įgyvendino savo seną svajonę ir pakvietė į pirmąją ekskursiją nauju turistiniu maršrutu: „Karalienės Luizės pėdsakais Klaipėdos mieste“, kurį parengti ir bukletui medžiagą paruošti padėjo Klaipėdos apskrities gidų gildijos pirmininkė, aukščiausios kategorijos gidė-ekspertė Zita Petruškevičiūtė.

Ypatingą dovaną klubui padovanojo karybos istorija besidomintis Egidijus Kazlauskis, visus pradžiuginęs turiningu pasakojimu apie karalienės Luizės paminklo atstatymo istoriją Tilžėje Jakubynės parke (Sovetskas). Iš jo kūrėjų gavęs  tris gabaliukus kararo marmuro, iš kurio pagamintas paminklo postamentas, juos E.Kazlauskis padovanojo RK „Karalienė Luizė“.

Prasmingų dovanų ir šiltų žodžių antrojo gimtadienio proga negailėjo broliai ir sesės rotariečiai iš  „Concordia 1826“, „Senamiestis“, „Klaipėda“ ir „Aditė“ klubų.

Malonu buvo išgirsti vaikų namų „Rytas“ atstovų ir globotinių, su kuriais bendrauja RK „Karalienė Luizė“ sesė,  sveikinimus.

E. Balsio menų gimnazijos ugdytiniai drauge su pedagogais pamalonino  klasikinės muzikos kūriniais. Pagėgių kultūros centro vyresnio amžiaus žmonių kolektyvas, pasipuošęs istoriniais kostiumais, apdovanojo šventės dalyvius Hendelio arijomis ir senoviniais dvarų šokiais.

Šie dveji metai mums, „Karalienės Luizės“ klubo narėms, reikšmingi savo turiningumu, maloniais atradimais, bendryste ir tarnyste, įkvepiančia naujiems darbams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių