Kariai savanoriai klaipėdiečiams pristatys ginkluotę

Šiais metais Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP) mini 20-ąsias įkūrimo metines. Šia proga, KASP Žemaičių  apygardos 3-iosios rinktinės kariai gegužės 14-15 dienomis, visus klaipėdiečius ir miesto svečius kviečia į „Akropolį“, kur bus pristatyta Lietuvos kariuomenės ginkluotė ir suteikiama informacija apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje.

Dvi dienas, šeštadienį ir sekmadienį, nuo 12 val. kariškiai ne tik pademonstruos įvairią kovinę ginkluotę – nuo pistoletų iki kulkosvaidžių, bet ir atsakys į visus dominančius klausimus. Taip pat bus eksponuojama nuotraukų apie Lietuvos kariuomenę paroda.

Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgas sudaro Savanorių pajėgų štabas, penkios rinktinės, apimančias visą Lietuvos teritoriją, ir Klaipėdoje įsikūręs LDK Butigeidžio dragūnų mokomasis batalionas. Krašto apsaugos savanorių pajėgos yra formuojamos iš karių savanorių ir profesinės karo tarnybos karių. Pajėgose tarnauja apie 4500 karių savanorių ir apie 700 profesinės karo tarnybos karių.


Šiame straipsnyje: Kariai savanoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

agentas

agentas portretas
"Šia proga, KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės kariūnai gegužės 14-15 dienomis, visus". pakeiskite žodį kariūnai, nes kariūnas yra karo akademijos kursantas.

ccc

ccc portretas
gaivinam senamiesti,varom visi i akropoli ginklu ziureti:D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių