Karinės technikos gaudesys įvarė baimės klaipėdiečiams

Į pajūrį susirinkę visos Lietuvos kariškiai pabūklų griausmais įvarė baimės klaipėdiečiams. Miesto centre surengtos net dvi karinės operacijos.

Pagal scenarijų, sausumos, jūrų, oro ir specialiosios pajėgos dalyvavo esą užgrobto laivo šturmo operacijoje.

Kruizinių laivų terminale smalsuoliai laukė pasirodant NATO Oro policijos misijoje dalyvaujantiems Prancūzijos naikintuvams. Tačiau šie virš šurmuliuojančios Klaipėdos savo skrydžio nevykdė. Į orą pakilo tik karinis sraigtasparnis Mi-8.

Minios žiūrovų stebėjo, kaip kariškiams pavyks įsibrauti į užgrobtą laivą, kurį neva buvo užėmę nežinomi teroristai.

„Pagal legendą, laivą užgrobę teroristai dar nėra pateikę savo reikalavimų, tačiau buvo priimtas sprendimas jį šturmuoti ir išlaisvinti laivo įgulą“, – pasakojo Karinių jūrų pajėgų civilių ir karių bendradarbiavimo karininkas kapitonas leitenantas Antanas Brencius.

Specialiosios kariškių pajėgos užgrobtą laivą puolė tiek iš vandens, tiek iš oro.

Per dvidešimt minučių kariškiai nukenksmino užgrobikus, laivas sėkmingai buvo išvaduotas.

Antroji kariškių operacija vyko Pilies gatvėje.

„Pagal šios operacijos legendą, karinių patrulių automobilis dėl priešininkų veiksmų užvažiavo ant minos. Operacijos metu kariškiams duota užduotis nutempti automobilį, išsiaiškinti priešininkus ir šturmuoti jų autobusą“, – operacijos užduotį atskleidė A. Brencius.

Lietuvos kariuomenės šventė – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena uostamiestyje vyks iki vakaro.

„Džiaugiamės, kad ši diena buvo minima uostamiestyje. Tokios šventės dabar teks laukti kelis metus, nes renginys migruoja per didžiuosius šalies miestus. Tai yra unikali galimybė gyventojams pamatyti visas Lietuvos kariuomenės pajėgų rūšis“, – pabrėžė A. Brencius.

Kariškiai pripažino, kad šventės buvo organizuota preciziškai ir pavyko be trikdžių.

„Šūvių garsų išsigandusius klaipėdiečius reikia nuraminti, tai tik parodomosios pratybos. Garsas juk nėra toks didelis, kad kažką sugadintų ar sutrikdytų miestiečių ramybę“, – ramino A. Brencius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asas

asas portretas
"karinių patrulių automobilis dėl priešininkų veiksmų užvažiavo ant minos. Operacijos metu kariškiams duota užduotis nutempti automobilį, išsiaiškinti priešininkus ir šturmuoti jų autobusą"- tas pats kvailas scenarijus, kuriam maziausiai 20 metu... Jau net matau kaip priesininkai su autobusais vazineja... Apgailetina...

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt

Kvailas pavadinimas

Kvailas pavadinimas portretas
Anądien rašė kad du lėktuvai sukėlė paniką mieste, dabar - kad kanonada įvarė baimės. Kokį ten autorių turite, kuris nuo perkūnijos į kelnes deda?
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių