Kariuomenės atstovai įspėja nelipti ant Kuršių marių ledo

  • Teksto dydis:

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja, kad vyraujant teigiamai oro temperatūrai, Kuršių marių ledas darosi nestabilus ir ant jo nereikėtų lipti.

Pasak kariuomenės atstovų, remiantis informacija, gauta iš Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės ir kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnio, Kuršių mariose susidarė daug didelių ir pavojingų properšų, o dėl poledinės vandens tėkmės ledas gali būti paplautas ir suplonėjęs.

„Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems, tačiau sudėtingos gamtos sąlygos apsunkina gelbėjimo operacijų vykdymą, todėl ne visuomet jos gali baigtis sėkmingai. Siekiant išvengti galimų nelaimių, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ragina gyventojus būti atsakingus už savo gyvybes, saugotis patiems ir nelipti ant nestabilaus ledo“, – rašoma pranešime.

Ištikus nelaimei ar tapus jos liudininku patariama veikti apgalvotai, nepulti į paniką ir kuo skubiau pagalbos telefonu 112 pranešti apie įvykį, bent apytikslią jo vietą, nurodant orientyrus, taip pat pateikti savo kontaktinį numerį.

Sekmadienio vakarą per kariškių ir pasieniečių operaciją Kuršių mariose išgelbėta 12 į vandenį lūžus ledui įkritusių žvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių