Karklės bendruomenė atšventė „Menkinę“

Savaitgalį į pajūryje septintą kartą suorganizuotą "Menkinės" šventę rinkosi ne tik pajūrio bendruomenės, bet ir svečiai iš užjūrio ar iš už Rytprūsių sienos. Rudeninės šventės metu kvepėjo ant laužo verdama žuvienė, varžytasi žaidimų aikštelėse, skambėjo muzika.

Karklės bendruomenė kartu su Pajūrio regioniniu parku, gaivindami senąsias tradicijas, kiekvieną rugsėjį pakviečia į šią žvejų šventę.

Jos metu dalyviai supažindinami su senovės amatais. Ir šįkart atvykėliai stebėjo kalvių darbą. Kalvystės meistrai demonstravo, kaip nukaldinti kabliukus ir kitus žvejybos reikmenis.

Jauniausieji šventės dalyviai mokėsi pasigaminti žaislų, kai kurie domėjosi keramikos subtilybėmis.

Jas jaunimui rodė Kunkių kaimo gyventojas Romualdas Urbonas. Lankytojų dėmesį traukė išmaniai menininko panaudoti plastiko buteliai, kurie dažniausiai poilsiautojų paliekami pajūryje. Menininkas keramikos dirbiniams skirtoje krosnyje šiuos butelius paverčia padėkliukais.

Sporto aikštyne tuo metu vyko inkaro mėtymo varžybos. Vietos žvejai mokė pinti žvejyboje naudojamas virves, medines žuveles.

Bendruomenės šventėje netrūko ir gardėsių – desertinės duonos, senoviškai plikytų "barankų", ką tik išrūkytų žuvų bei šviežių menkių sriubos, pagamintos pagal senąsias tradicijas.

Visas renginys buvo dedikuotas seniesiems žvejybos amatams, skoniams ir tradicijoms. Svečiams buvo siūloma įsigyti būtent šiam regionui būdingų prieskoninių žolių mišinių.

Šių metų renginyje dalyvavo ir Lenkijos pajūrio regiono bendruomenės atstovai. Grupės iš Stepnicos miesto surengė koncertą, o sutemus pajūryje buvo galima pasigrožėti ugnies pasirodymu. Teatralizuotą šou "Stepnicos pajūrio ugnys" dovanojo Lenkijos jaunimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Zelemiunčikas

To Zelemiunčikas portretas
A velniam tas Kepenis reikalingas. Žuvienė buvo super! Menkių irgi buvo. Gerai rūkintos.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Buvo Zigmai buvo,buvo net krabų,deja kazdelėmis ir menkių kepenų buvo,deja žvirblio galvos kąsnelis litre aliejaus.

zigmas

zigmas portretas
A menkių buvo......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių