Karklės paplūdimyje oro motociklu pervažiavo moterį

Paplūdimyje su oro motociklu siautęs vyras partrenkė ir pervažiavo moterį. Atvykus policijos pareigūnams, paaiškėjo, kad transporto priemonės vairuotojas neblaivus.

Nelaimė įvyko šeštadienį apie 21 val. paplūdimyje, festivalio „Karklė 2011“ teritorijoje.

Liudininkų teigimu, vyras iš pradžių oro motociklu skriejo jūroje. Grįžęs į krantą jis nesuvaldė transporto priemonės ir pradėjo važiuoti į pliaže laiką leidusius žmones.

Keli stovėjusieji pasitraukė ir išvengė susidūrimo su neįprasta transporto priemone. Tačiau viena moteris to padaryti nespėjo. Oro motociklas partrenkė moterį ir ją pervažiavo.

Anot liudininkų, sunkių sužalojimų ji išvengė. Moteris atsipirko nubrozdinimais.

Į įvykio vietą atskubėjo policijos pareigūnai. Patikrinus paaiškėjo, kad oro motociklą vairavęs vyras buvo neblaivus.

Liudininkai pasakojo, kad oro motociklas po jūrą skriejo ir penktadienį.

Šią neįprastą transporto priemonę pernai planavo įsigyti ir panaudoti gelbėjimo darbams Palangos gelbėtojai. Oro motociklas buvo atvežtas bandymams į kurorto paplūdimį.

Specialistų teigimu, ši transporto priemonė pagaminta iš lengvos medžiagos, kuri yra stipresnė negu stiklo pluošto modeliai. Ji sveria 20 kilogramų, gali judėti bet kokiu lygiu paviršiumi – vandeniu, smėliu, žole, sniegu, pelkėmis, ledu. Pagalvės prisipildo oru ir motociklas pradeda skrieti.

Ši transporto priemonė juda iki 72 kilometrų per valandą greičiu. Nuo žemės paviršiaus jis gali pakilti iki 30 centimetrų. Tai priklauso nuo oro sąlygų.

Anot specialistų, vairuoti šią transporto priemonę nėra sudėtinga. Yra išduodami specialūs pažymėjimai, suteikiantys teisę ją vairuoti. Tai daro iš Anglijos atvykę instruktoriai.

Oro motociklo negalima staiga sustabdyti – jis neturi stabdžių. Tačiau specialistai pabrėžia, kad net pervažiavus žmogų jis žalos nepadaro. Yra atlikti bandymai su kiaušiniais. Oro motociklui pervažiavus pastaruosius, šie liko sveiki.

Anglijoje šios transporto priemonės naudojamos gelbėjimo darbuose. Lietuvoje tokios praktikos nėra. Palangos gelbėtojai taip pat neįsigijo oro motociklo.


Šiame straipsnyje: Karklė 2011oro motociklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

snaigėsšešėlis

snaigėsšešėlis portretas
geras daiktas .kariuonenė turi.tik durniui duoti negalina.ir tuo labiau vagim.

MTG

MTG portretas
Na tokie mini gal stabdžių ir neturi, bet tie kur dirba aliaskoj ar US kariuomenėj, kurie keliolikos metrų ilgio ir gali gabent tankus tai turi dar ir kokius stabdžius.

Monika

Monika portretas
Vyko bandymai, buvo pervažiuota per kiaušinius, dabar per moterį ir nieko neatsitiko, todėl tokiu transportu gali važinėti ir pakaušę.
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių