Karkvabalius iš pajūrio pliažų išveš iki penktadienio

Negerą kvapą pradėję skleisti karkvabalių lavonai iš paplūdimių bus išgabenti iki šio penktadienio.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad negyvais vabzdžiais nukloti Klaipėdos pliažai uostamiesčio savivaldybei atnešė neplanuotų išlaidų ir privertė organizuoti nenumatytus darbus.

„Kiek tiksliai kainuos vabalų išgabenimas, pasakyti sunku, bet suma gali siekti nuo 10 iki 20 tūkst. litų“, – teigė L.Dūda.

Prieš porą savaičių Baltijos jūros išmestas dumblas ir žolės pateikė staigmeną – krūvas karkvabalių, kurie gąsdino žmones ir gadino poilsį, leidžiantiems laiką prie vandens.

Kaip teigė Miesto ūkio departamento direktorius, kadangi karkvabaliai buvo negyvi ir pradėjo skleisti nemalonų kvapą, nuspręsta, kad juos būtina išgabenti.

„Praėjusią savaitę iš Girulių ir Melnragės pliažų išvežėme 3 traktoriaus priekabas mišinio, kurį sudarė karkvabaliai, smėlis ir žolės. Penktadienį audringa jūra žoles pasiėmė, tačiau į krantą išmetė dar daugiau vabalų. Nuo šio pirmadienio pradėta dirbti dar intensyviau“, – sakė L.Dūda.

Į vieną priekabą telpa apie 5 tonas karkvabalių.

Pasak jo, šią savaitę per dieną išvežama po porą priekabų negyvų vabalų, kurie nustatyta tvarka utilizuojami sąvartyne. Penktadienį darbai jau turėtų būti baigti.

Karkvabaliai renkami ne tik uostamiesčio pliažuose, bet ir Smiltynėje. Anapus marių jie kraunami į maišus ir iki penktadienio taip pat turėtų būti išgabenti. Ten planuojama surinkti apie 30 tonų lavonų.

Teigiama, kad iš visų trijų pliažų į sąvartyną nukeliaus per 80 tonų karkvabalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Triūbočius

Triūbočius portretas
Jeigu Triūba prižadėjo, tai ir bus.

zemaitis

zemaitis portretas
tai Dievo bausme triubai,kadpaliko triubociusir uzsiima nezinom--kuo?

Jons

Jons portretas
Vežkit tiesiai Mazuroniuui į kiemą.Jis per tėliką sake kad juos paduoti reikia.Va tegul anas ir užsiima-vis geriau kaip su amerikonąs lakstyti ir niekus garodyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių