Karo laivas „Kuršis“ atitinka NATO reikalavimus dalyvauti operacijose

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų minų paieškos ir neutralizavimo laivas „Kuršis“ (M54) ir jo įgula atitinka visus keliamus reikalavimus ir yra pasiruošę dalyvauti NATO laivų junginių veikloje. Tokią išvadą laivas gavo po NATO priešmininių laivų kovinio rengimo patikros, lapkričio 6-17 dienomis vykusios Belgijoje.

Patikrinimo metu buvo vertinamas tiek paties laivo, tiek ir jo įgulos pasirengimas dalyvauti NATO junginiuose.

Patikros metu įvairių krypčių NATO specialistai vertino laivo techninę būklę, įrangą, įgulos teorines bei praktines žinias, ryšio procedūras, gebėjimą koordinuotai atlikti veiksmus su kitais NATO partneriais.

NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1 grupė (SNMCMG1) yra tarptautinis greitojo reagavimo priešmininių laivų junginys, užtikrinantis nuolatinį NATO priešmininės kovos pajėgumą, galinis veikti taikos, krizės ar ginkluoto konflikto metu. Šis junginys veikia Šiaurės Europos vandenyse, kuriuose vykdo išminavimo operacijas jūroje, dalyvauja kituose NATO šalių tarptautiniuose mokymuose jūroje bei pratybose su NATO partneriais.

Junginio uždaviniams atlikti priešmininius ir aprūpinimo laivus, junginio vadą ir štabą rotacijos pagrindu 6-12 mėnesių tarnybai skiria NATO jūrinės valstybės, jam yra vadovavęs ir Lietuvos karininkas.


Šiame straipsnyje: Kuršiskaro laivasM54NATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Kaip mokomasis taikinys ar kaip plūduriuojantis muziejus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių