Karštu vandeniu džiaugiasi dar ne visi

Karštu vandeniu penktadienį dar galėjo naudotis ne visi šiaurinės miesto dalies gyventojai. Šilumininkai žadėjo iki vakaro užbaigti remonto darbus ir atnaujinti šilumos tiekimą. Likti be karšto vandens savaitgalį grėsė vos dviem daugiabučiams namams.

Didžioji dalis šiaurinės miesto dalies gyventojų visais patogumais galėjo naudotis jau ketvirtadienį po pietų. Tačiau buvo tokių, kuriems karšto vandens tiekimas neatnaujintas ilgiau.

Šilumininkai penktadienį dar darbavosi Ramiojoje gatvėje. Buvo ieškoma per hidraulinius bandymus išryškėjusios nutekėjimo vietos. Be karšto vandens čia vertėsi 3, 5, 7, 9 namai.

Darbai vyksta ir Pievų take. Čia be karšto vandens penktadienį dar vertėsi 24 namo gyventojai. Taip pat prekybos centras, šalia esančios įstaigos.

„Ieškome nutekėjimo vietą, radę kasame ir tvarkome. Tikimės iki vakaro pašalinti defektus, kad visi gyventojai savaitgalį neliktų be karšto vandens“, – pabrėžė įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Dviejuose namuose – Danės gatvė 37 ir Sausio 15-osios gatvės 22 – situacija sudėtingesnė ir jų gyventojams gali ilgiau kęsti nepatogumus. Nutekėjimai nustatyti pačių pastatų sistemose.

„Į vietą yra atvykę pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Žiūri, kurioje vietoje vamzdžiai praleidžia. Jei pavyks bent laikinai užsandarinti, mes atnaujinsime šiems pastatams šilumos tiekimą. Tada be karšto vandens neliks nė vieno gyvenamojo pastato. Tačiau tai priklauso ne nuo mūsų. Pačius vamzdžių keitimo darbus prižiūrėtojai galėtų organizuoti vėliau“, – penktadienį po pietų komentavo vadovas.

A.Smaguris pasakojo, kad nutekėjimas yra užfiksuotas ir šilumos trasoje, einančioje Tilžės ir Komunarų gatvių dalyje. Tačiau defekto čia bus ieškoma vėliau.

„Čia šiluma nėra tiekiama gyvenamiesiems pastatams. Tik komerciniams objektams. Kai kurie iš jų net nenaudoja centralizuotai tiekiamos šilumos karšto vandens paruošimui. Tik šildymui. Atjungėme šią dalį. Remontą galėsime atlikti bet kada vasarą“, – pabrėžė vadovas.

A.Smaguris tvirtino, kad šiemet šiaurinėje miesto dalyje nuo Kauno gatvės šilumos trasose defektų nustatyta mažiau.

„Investicijos į tinklų atnaujinimą duoda geresnį gyvenimą. Anksčiau būdavo, kad penktadieniais vykdavo pagrindiniai remonto darbai, o šiemet didžiąją jų dalį atliko jau ketvirtadienį. Daliai vartotojų buvo atnaujintas greičiau karšto vandens tiekimas“, – tvirtino vadovas.

Hidrauliniai šilumos trasų bandymai dar laukia pietinės miesto dalies nuo Kauno gatvės gyventojų. Jie vyks birželio 5–9 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas pasipiktines

Gyventojas pasipiktines portretas
Kaip suprasti- Danes 37 metai po pilnos renovacijos. Ir jau truko vamzdis? Tai kokia darbu kokybe, bet garantija tur but galioja. Stai jums renovacija ir milziniski pinigai......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių