Kas pakeis TV laidą „Reidas“?

Penkiolika metų gyvavusi populiari televizijos "Balticum" laida "Reidas" šį rudenį dingsta iš eterio. Laida kol kas stabdoma tik laikinai, tačiau televizijos "Balticum" programų direktorius Vladas Straupas neatmeta galimybės, kad ją galėtų keisti tik kokybiškai nauja laida.

Laida liko be vedėjo

Bene populiariausios Vakarų Lietuvoje televizijos laidos likimas pakibo ant plauko dėl jos sumanytojo Gintaro Vaičekausko sprendimo šių metų rinkimuose kandidatuoti į Seimą.

Kokie pokyčiai laukia televizijos žiūrovų?

"Laidos kūrimas yra sustabdytas, nes tai būtų traktuojama kaip kandidato reklama. Mums tai tikrai yra praradimas, tai buvo populiari, gera laida. Tačiau durys G.Vaičekauskui nėra užtrenktos. Jei nepavyks rinkimai, gal jis norės grįžti", – kalbėjo televizijos "Balticum" programų direktorius V.Straupas.

Televizijos vadovas tikino, kad atrankos laidos "Reidas" vedėjo pareigoms užimti televizija tikrai neskelbs.

"Šiai laidai nėra pakaitalo. Gintaras daug metų kūrė šią laidą, o be jo pačios laidos nėra. Jei jis pateks į Seimą, gal bus kitokia laida. O jei nepateks, gal jis grįš ir pats nuspręs, kokia laida bus", – aiškino V.Straupas.

Dublerių neieškos

Laida "Reidas" yra išties sulaukusi didelio populiarumo.

Socialinio tinklo "Facebook" TV laidos "Reidas" paskyra šiuo metu turi 36 tūkst. pasekėjų ir gerbėjų, o televizijos žiūrovų apklausų metu vienais metais buvo fiksuotas 65 tūkst. žiūrovų skaičius. Jie tvirtino nuolat sekantys eismo aktualijų laidą.

Televizijos vadovas V.Straupas svarstė, kad, jei ateityje būtų kalba apie šios laidos pakaitalą, jis norėtų matyti kitokį produktą.

"Dubliuoti gal ir nereikėtų, gal kažką kitaip vertėtų daryti. Gauname pasiūlymų ir visus juos svarstome. Jei ateitų kiti žmonės, jie turėtų tai kitaip daryti", – akcentavo V.Straupas.

Pats laidos autorius G.Vaičekauskas tikino, kad, jei jo siekis patekti į Seimą žlugtų, jis dar nėra apsisprendęs, koks likimas lauktų "Reido".

"Aš penkiolika metų atidaviau šiai laidai. Tačiau labiausiai norėčiau padėkoti žiūrovams. Be jų pagalbos, skambučių, filmuotos medžiagos ši laida taip pat nebūtų buvusi tokia, kokia ji buvo", – pastebėjo G.Vaičekauskas.

Laidos autorius kol kas atsisveikino su kriminalinių laidų mėgėjais socialiniame tinkle.

Tačiau "Facebook'o" paskyroje ir toliau mirga avarijų ir kitokių eismo įvykių vaizdeliai.

Patys klaipėdiečiai ėmė fiksuoti pažeidėjus, o savo eterį surado socialiniame tinkle.

"Jei lems likimas, kad grįšiu į žurnalistiką, norėčiau veikti ką nors kita. Negaliu pasakyti, kas tai bus. Gal žinios mane trauktų, nors aiškių sumanymų dar neturiu. Pastaruoju metu mano laida panašėjo ne į policinę laidą, o į žmonių laidą. O tam reikėjo įgyti žmonių pasitikėjimą. Apie daugelį avarijų žiūrovai net nesužinodavo, buvo tokių nutikimų, kai reikėdavo padėti žmonėms įvykio deklaracijas užpildyti", – prisipažino laidos kūrėjas.

Rekomendavo trauktis

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas tikino, kad VRK rekomendavo žurnalistams rinkimų agitacijos metu atsisakyti tiesioginio darbo.

"Jei kandidato veidas nuolat šmėžuos televizijos laidose, tai bus politinė reklama. Išeitų, kad daiktinę paramą, o tai yra televizijos eteris, teikia televizijos bendrovė. Ar avarijų filmavimas yra politinė reklama? Tai paties kandidato veidas yra politika. Nėra taip, kad pusė žmogaus renkama, o pusė ne. Rinkėjai turbūt už G.Vaičekauską balsuos dėl jo pažiūrų. Nors buvo ir kitokių aiškinimų. Vienas kandidatas įtikinėjo, kad iš ryto jis žurnalistas, o po pietų – politikas. Taip neišeina susiskirstyti", – kalbėjo Z.Vaigauskas.

Z.Vaigauskas juokavo, kad kandidatas į Seimą į televizijos ekranus galėtų patekti tik tokiu atveju, jei pats avariją padarytų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cheeeeee

cheeeeee portretas
siekti didesnių tikslų? Kad dabar apsivemtu visa salis, ne tik Klaipeda?

kol

kol  portretas
dirbo laidoje REIDAS , tai nemate reikalo pafilmuoti ivaziavima i savo namus ,t.y. pro simonaitytes 35, 37 namus , toks ivaziavimas , pilnas kiemas automobiliu ,ypac kencia 35 namo gyventojai .. iseini is laiptines ir tiesiai po masina gali papulti . Yra pastas , yra sodra, kodel nepadaryti ivaziavimo ar isvaziavimo pro ten. Isvaziuojant is minetu namu , visada desineje puseje pristatyta automobiliu , kai nesimato , kas atvaziuoja nuo smilteles ,laukininku gatviu .Ne viena avarija jau ivyko .Bet REIDAS to neizvelge .

Buvo PIGI laida

Buvo PIGI laida portretas
Pono Vaicekausko laidos neretai primena pasaipu bulvarini reportaza,o ne profesionalaus zurnalisto darba.Nepykite jo gerbejai,bet Vaicekausko balsas-tai tautos balsas is turgaus pasnekesiu,draugeliu pakrizenimai,ar susikoncentravimas ties zmogumi nuo konteinerio.Tokie tai galimi musu busimi seimunai.Balticum TV seniai turi ieskoti profesionaliu TV vedeju,o tokius vaicekauskus vyti i pensija Ir nieko cia asmeniska,norisi KOKYBES!
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių