Kateriui tapus nevaldomu prireikė pasieniečių pagalbos

Pasieniečių greitaeigio katerio „Boomeranger“ ekipažas savaitgalį skubėjo į pagalbą pramogautojams, kateriu plaukiojusiems Kuršių mariose. Plaukiojimo priemonė, kuria iškylavo trys vyrai, tapo nevaldoma ir ėmė dreifuoti, kai užgeso jos variklis.

Šeštadienį po pietų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kopgalio užkardos pasieniečiai gavo pranešimą, kad Kuršių mariose, tarp Juodkrantės ir Pervalkos, pagalbos šaukiasi pramoginiu kateriu plaukioję vyrai.

Į įvykio vietą nedelsiant išplaukė pasieniečių greitaeigis kateris „Boomeranger“, kurio ekipažas nelaimės ištiktą katerį surado maždaug už puskilometrio nuo kranto.

Plaukiojimo priemone iškylavo 37 metų palangiškis, 30 metų vilnietis ir 27 metų Klaipėdos gyventojas.

Manoma, kad kateris ėmė dreifuoti, kai Kuršių mariose ėmė pūsti gūsingas vėjas, o lietus ir staiga pakilusios bangos užliejo plaukiojimo priemonės variklį.

„Boomeranger“ ekipažui pavyko prisiartinti prie nevaldomo katerio ir visus jame buvusius vyrus saugiai perkelti į savo laivą. Trijulė buvo parplukdyta į Klaipėdos uostą. Nė vienam iškylautojui medikų pagalbos neprireikė.

Katerį pasieniečiai prišvartavo ties Mirusiomis kopomis, tarp Nidos ir Juodkrantės.

Tai ne pirmas kartas, kai VSAT Pakrančių apsaugos laivai dalyvauja tokiose gelbėjimo operacijose.

Rugpjūčio 8-ąją pasieniečiams teko skubėti į pagalbą ties Pakalnės upės žiotimis ant seklumos atsidūrusiai jachtai ir ja plaukusiems asmenims.

Po trijų dienų VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečių kateris Kuršių mariose sėkmingai rado ir į Nidos uostą saugiai parplukdė avariją patyrusią jachtą „Jugnė“, kuriai buvo lūžęs stiebas.


Šiame straipsnyje: pasieniečiaikateris

NAUJAUSI KOMENTARAI

fx

fx portretas
Rasot sapaliones visokias. Niekas niekur nedreifavo. Antra - jokio boomerangerio nebuvo - paprasta gumiashka - du varikliai po 50 AJ. Trecia - pagarba pakranciu apsaugai. Aciu vyrai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių