Iš Kauno „Neptūnas“ grįžta su įtikinama pergale 85:69

Klaipėdos „Neptūnas“ ketvirtadienio vakarą išvykoje susitiko su „KK Kauno“ ekipa. Itin svarbioje uostamiesčio klubui kovoje pergalę 85:69 šventė klaipėdiečiai.

Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė šeiminkams, kurie po Š. Vasiliausko dvitaškio įsiveržė į priekį 6:2, tačiau jau netrukus skirtumą iki dviejų panaikino M. Ruikis. Ketvirčiui įpusėjus po M. Ruikio tolimo metimo „Neptūnas“ tebeturėjo 2-jų taškų deficitą 10:12, tačiau jau kitoje atakoje rezultatą išlygino M. Stašys (12:12). 4-ąją susitikimo minutę ekipos apsikeitė trijų taškų vertės metimais (15:15) ir po dar kelių tikslių uostamiesčio krepšininkų atakų privertė „KK Kauno“ ekipą prašyti minutinės pertraukėlės – 20:15. 2-ų taškų persvarą klaipėdiečiams pavyko išlaikyti ir kėlinio pabaigoje – 23:21.

Antrąjį ketvirtį dvitaškiu pradėjo S. Galdikas. Po sėkmingos šeimininkų atakos Klaipėdos „Neptūnas“ netrukus persvarą atstatė iki 4-ių taškų 27:23. Kėliniui įpusėjus „KK Kaunas“ rezultatą išlygino (30:30), tačiau klaipėdiečiai spurtavo 11:2 bei įgijo 9-ių taškų pranašumą 41:32. Į didžiąją pertrauką ekipos išėjo esant rezultatui 39:45 svečių naudai. 

Trečiąjį ketvirtį dvitaškiu pradėjo A. Drungilas, o po Š. Vasiliausko dvitaškio „KK Kaunas“ priartėjo 43:45, tačiau jau netrukus tolimą tritaškį metimą pataikė V. Vasylius. Atkakli kova tebesitęsė ir toliau  – į kiekvieną svečių metimą varžovai atsakydavo tuo pačiu. Ketvirtąją šio  ketvirčio minutę po Š. Vasiliausko tritaškio „KK Kaunas“ deficitą sumažino iki minimumo 51:52. „Neptūnas“ kiek atsiplėšė po A. Bruninso dvitaškio ir M. Stašio tritaškio (59:53) bei nebeleido varžovams šiame kėlinyje pelnyti daugiau taškų. Spurtu 9:0 ketvirtį pabaigę uostamiesčio krepšininkai įgijo 10-ties taškų persvarą 63:53.

"Neptūnas" užtikrinčiau rungtyniavo ir lemiamajame ketvirtyje, o po L. Bonnerio tolimo metimo įsiveržė į priekį 70:55 bei įgijo 15-os taškų persvarą. Rungtynių eigos iš savo rankų svečiai ir toliau nepateido. Po efektingo legionieriaus dėjimo "KK Kaunas" buvo priverstas imti minutinę pertraukėlę - 79:59. "KK Kaunui" per likusį laiką stebuklo sukurti nepavyko ir svečiai šventė įtikinamą bei itin svarbią pergalę rezultatu 85:69.

Paulius Juodis, "Neptūno" treneris:

Šios pergalės mums reikėjo kaip oro, kad patikėtume savo jėgomis, jog galime kautis toliau. Šis laimėjimas labai svarbus morališkai, kad įgautume daugiau pasitikėjimo savo jėgomis bei kautumėmės toliau likusiose LKL rungtynėse. 

Šiandieną gerai sužaidėme trečiajame kėlinyje. Pavyko sužaisti du prieš du, suaktyvinome gynybą, pradėjome žaisti agresyviau. Tas pasiteisino ir šiame ketvirtyje pabėgome nuo varžovo. 

Be abejonių, pergalės tikėjomės. Jeigu jos nesitiki - nėra ko važiuoti į rungtynes. Šaunuoliai vyrai, jog sukovojo. To pasekoje ir laimėjome.  

Šeimininkams 15 taškų surinko Rokas Ūzas, 14 - Povilas Čiukinas (6 atk. kam.), 12 - Šarūnas Vasiliauskas.

"Neptūno" gretose po 19 taškų pelnė Mantas Ruikis (6 atk. kam.) ir Valdas Vasylius, 14 pridėjo Luke'as Bonner'is (7 atk. kam.)


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Neptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SAZINE

SAZINE portretas
BUTAUTO IR KITO BUKAPROCIO NUVARYTA KOMANDA. REIKIA LAIKO ATSIGAUTI

Žilvinas.

Žilvinas. portretas
Klaipėda Dėl mitingo ir eitynių „MELAGIŲ VALDŽIAI – NE“ organizavimo Pranešame, kad 2011-04-01 nuo 17 val. iki 18 val. Atgimimo a., Klaipėdoje norime surengti mitingą „MELAGIŲ VALDŽIAI – NE“ ir eitynes. Šio mitingo ir eitynių tikslas - viešai protestuoti prieš tas valdžios institucijas ir jų atstovus, kurie pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstitucijos 25 straipsnio 4 dalį, draudžiančią nusikalstamus veiksmus, t.y. dezinformacijos skleidimą. Taip pat protestuosime prieš numatomą „Klaipėdos energijos“, „Klaipėdos vandenų“ ir Klaipėdos regioninio atliekų centro direktorių pavaduotojų skaičiaus didinimą, nes tai didins komunalinius mokesčius už šilumą, vandenį ir šiukšles. Planuojama mitingo vieta – Atgimimo aikštė nuo 17.00 iki 17.40, po to nuo 17.40 iki 17.55 - eitynės nuo Atgimimo a. per perėjas (arba kitaip, kaip nurodytų policija) į Liepų gatvę ir ja iki J.Karoso gatvės dešiniąją Liepų g. eismo puse. Aš einu, o tu?

Pilietis

Pilietis portretas
As neinu ! Neik ir tu ! Tegul ir vaiksto kurie esama tokia valdzia pakartotinai issirinko. Cia kaip ir seime... Norejot cirko, issirinkot klaunus, tai ir dziaukimes kartu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių