Kavinėms atiteks pirmieji puodukai

Šią savaitę pirmosios uostamiesčio kavinės, užkandinės, restoranai pasipuoš lipdukais su puodeliais, kurių skaičius atspindės įstaigos higienos būklę. Manoma, jog tai padės žmonėms apsispręsti, kur užsukti pavalgyti.

Šią savaitę pirmosios uostamiesčio kavinės, užkandinės, restoranai pasipuoš lipdukais su puodeliais, kurių skaičius atspindės įstaigos higienos būklę. Manoma, jog tai padės žmonėms apsispręsti, kur užsukti pavalgyti.

Nauja kavinių vertinimo tvarka įsigaliojo prieš mėnesį. Per šį laiką Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino 12 viešojo maitinimo įstaigų.
Iš viso Klaipėdos mieste ir rajone, Neringoje yra 434 kavinės, užkandinės ir restoranai.

„Skubos vertinant viešojo maitinimo įstaigas nėra ir nebus. Dirbame pagal planą“, – tvirtino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Net 8-ioms iš patikrintų įstaigų suteiktas aukščiausias įvertinimas – penki balai ar puodukai. Viena gavo keturis. Dar trys įstaigos po patikrinimo sulaukė prasto įvertinimo. Dvi iš jų gavo tik du puodukus, viena – tik balą.

Pasak A.Baužos, prasčiausiai įvertintoje įstaigoje nustatyti grubūs pažeidimai. Jos veikla sustabdyta.

Viršininkas tvirtino, kad viena iš įstaigų, kurių higienos būklė įvertinta 2 puodukais, pateikė pretenziją, nurodydami, kad nesutinka su vertinimu.

„Pretenziją jau išanalizavome. Įstaigos vertinimas nebus pakeistas. Vadovė pateikė paaiškinimus. Ji pripažino, kad buvo nustatyti pažeidimai, bet juos galima pašalinti. Tačiau per patikrinimus vertinama situacija, kuri yra tuo metu, o ne tai, kas bus po pusdienio ar dienos. Reikia tvarkytis visada. Tam ir organizuojami netikėti patikrinimai“, – pabrėžė viršininkas.

A.Bauža pasidžiaugė, jog apskritai patikrinimų rezultatai nėra blogi.

Viršininkas tvirtino, kad vertinimas įsiteisėja per 14 dienų nuo patikrinimo. Šią savaitę rezultatai turėtų būti paskelbti tarnybos interneto svetainėje. Įvertintoms viešojo maitinimo įstaigoms bus išdalyti specialūs lipdukai, atspindintys vertinimus. Lipdukuose pavaizduoti puodeliai – nuo vieno iki penkių.

„Klientai matys, kaip atrodo įstaiga. Lipdukai atspindės, kokia situacija kavinių virtuvėje, jos higienos būklę. Tai žmonėms kol kas nėra matoma“, – tvirtino viršininkas.

Tikimasi, kad viešas kavinių, užkandinių ar restoranų vertinimas ne tik padės klaipėdiečiams ir turistams apsispręsti, kurią įstaigą pasirinkti, bet ir pasitempti joms pačioms.

Numatoma, kad įstaigos bus vertinamos kartą per metus.

Informacija

Viešojo maitinimo įstaigų vertinimas
5 puodukai – higienos būklė labai gera
4 puodukai – higienos būklė gera
3 puodukai – higienos būklė patenkinama
2 puodukai – higienos būklė bloga
1 puodukas – higienos būklė labai bloga



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių