Kėdainiškių šuolis nuo tilto baigėsi traumomis

Noras patirti ekstremalius pojūčius dviems kėdainiškiams baigėsi traumomis. Nuo Palangos tilto nušokę vyra nebegalėjo grįžti į krantą.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas pasakojo, jog incidentas įvyko, pasibaigus gelbėtojų darbo laikui. Apie 23 val. paskambinusi moteris pranešė, kad nuo tilto nušoko du vyrai ir negali grįžti į krantą.

„Moteris nespėjo baigti pokalbio, o jau buvau vietoje. Nuo tilto nušokę vyrai bandė grįžti į krantą, bet negalėjo. Buvo didelis bangavimas“, – pasakojo vadovas.

Anot jo, bangos vieną vyrą daužė į akmenis, kitą į tilto polius. Kėdainiškius į krantą pargabeno gelbėtojai. Vyrai buvo patyrę kūno sumušimus. Vienam iš jų buvo sumušta akis.

J.Pirožniko teigimu, vienas iš nuo tilto nušokusių ir į krantą negalėjusių grįžti vyrų buvo vartojęs alkoholio. Į krantą pargabenti vyrai perduoti greitosios pagalbos medikams.

„Jie patys į krantą nebūtų grįžę. Būtų nuskendę“, – nuogąstavo J.Pirožnikas.

Savaitgalį darbo netrūko ir Klaipėdos gelbėtojams. Giruliuose jie padėjo grįžti į krantą 21 metų vaikinui iš uostamiesčio. Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, jog vaikinas pakliuvo į duobę, o bangavimas buvo didelis.

„Gelbėtojai pamatė, kad klaipėdietis negali grįžti į krantą. Į nelaimę pakliuvusiam vyrui buvo numesta virvė. Jis partemptas į krantą. Į nelaimę vaikinas pakliuvo už 10 metrų nuo kranto“, – teigė A.Siakki.

Klaipėdos gelbėtojai skubėjo ir į neoficialų paplūdimį prie vadinamosios juodosios tvirtovės. Buvo pranešta, kad žmogus negali grįžti į krantą. Tačiau gelbėtojų pagalbos neprireikė – vyras parplaukė pats.

Uostamiesčio gelbėtojams padėti į krantą transportuoti sugedusį poilsiautojų vandens motociklą. Jis buvo už apie 500 metrų nuo kranto.

Savaitgalį Pirmosios, Antrosios Melnragės ir Girulių paplūdimiuose patruliavo policijos pareigūnai. Jie nubaudė kelis alkoholį vartojusius poilsiautojus.

Anot A.Siakki, po policijos patikrinimų pliaže lankytojai mažiau vartoja alkoholį.

„Patikrinimai padėjo. Jei žmonės atsineša alkoholio, tai gera jį pasislėpdami. Įvynioja į maišelį ar rankšluostį. Vis tik kai kurie poilsiautojai bando apginti alkoholį vartojančius pliaže asmenis. Tvirtina, jog pareigūnai elgiasi per griežtai“, – pasakojo A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www.leningradspb.ru

www.leningradspb.ru portretas
Kai proto truksta,niekas nepades.

vvv

vvv portretas
Tas pyragaitis tai molodec,visus gelbsti.

tomas

tomas portretas
Girtam jura iki keliu, butu parbride, ot nesusipreteliai tie pranesejai ir tiek gelbetojai :))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių