Keisis priėmimo į mokyklas tvarka

Kitąmet numatoma keisti mokinių priėmimo į bendrojo ugdymo įstaigas tvarką. Miesto tarybai pritarus, prašymus dėl vaikų priėmimo į mokyklas tėvai teiks tik elektroniniu būdu.

Siekiant supaprastinti vaikų priėmimą į bendrojo ugdymo mokyklas ir išvengti didžiulių eilių, procesą svarstoma perkelti į elektroninę erdvę.

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, šiuo metu darbo grupė sprendžia iškilusius klausimus, sistema yra testuojama.

"Gyventojai prašymus pildys pagal klases. Priėmimas vyks keliais etapais. Kol kas plačiau komentuoti negalime, sausį vyks tarybos posėdis, po kurio viskas galutinai paaiškės. Šiuo metu rengiame dokumentą dėl prašymų priėmimo datų", – trumpai būsimą tvarką nusakė L.Prižgintienė.

Preliminariais duomenimis, prašymus bus galima teikti nuo kovo  pradžios.

"Gyventojams nereikėtų skubėti. Kai bus priimtas galutinis sprendimas, informuosime visuomenę. Galutinį žodį tars taryba", – kalbėjo L.Prižgintienė.

Švietimo sistemoje numatoma ir daugiau pasikeitimų.

Miesto taryba pritarė siūlymui atsisakyti prašymų teikimo registruotais laiškais.

Šis pakeitimas leis išvengti papildomos apkrovos ugdymo įstaigų darbuotojams.

Baimintasi, jog tėvai, pasinaudodami šiuo metu galiojančia teise teikti prašymus kitiems mokslo metams registruotais laiškais iš anksto, apsunkins mokyklas papildomu darbu.

"Nuo šiol laiškais teikti prašymu nebegalės, pamažu pereiname į elektroninę sistemą. Tai užtikrins aiškų ir sklandų priėmimo organizavimą, padės išvengti piktnaudžiavimo", – teigė skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių