Keisis žaliųjų atliekų surinkimo tvarka

  • Teksto dydis:

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) praneša, jog Klaipėdos miesto individualių valdų savininkams keičiama žaliųjų atliekų surinkimo tvarka.

Maišus pakeis konteineris

"Jeigu anksčiau žaliąsias atliekas – lapus, žolę, sugedusius vaisius, susmulkintas šakas – gyventojai išrūšiuodavo ir palikdavo plastikiniuose maišuose šalia kitų atliekų konteinerių, nuo gegužės pradedamas civilizuotesnis šių atliekų tvarkymo būdas – žaliąsias atliekas individualių namų gyventojai turės rūšiuoti į nemokamai suteiktą sandarų konteinerį. Minėtos atliekos plastikiniuose maišuose nebebus surenkamos, o konteineris bus ištuštinamas kartą per savaitę, pagal www.kratc.lt skelbiamus grafikus."

„Pereiname prie ekologiškesnės ir tvarkingesnės  rūšiavimo formos. Plastikas pasaulyje tapo grėsmingiausia šiukšle, tad visos pažangios valstybės stengiasi jo naudoti kuo mažiau. Taip pat ir Klaipėdoje, surinkdami žaliąsias atliekas, atsisakome vienkartinių plastikinių maišų, keisdami juos ilgo naudojimo konteineriais“, – aiškino Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė. 

Ekologė akcentavo ir estetinę pokyčių naudą – gatvėje sudėti maišai su žaliosiomis atliekomis tikrai nepuošė klaipėdiečių gyvenamosios aplinkos. 240 litrų talpos konteineris rūšiavimui bus ir patogesnis, ir išvaizdesnis. Į jį reikės išmesti nesupakuotas žaliąsias ir neapdorotas vaisių bei daržovių atliekas. Tačiau gyvulinės kilmės atliekas – mėsos, žuvies likučius – ir toliau teks mesti į komunalinių atliekų konteinerius. Iš klaipėdiečių išrūšiuotų žaliųjų atliekų gaminamas kompostas, kuris pavasarį nemokamai dalijamas KRATC didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse.

Būtina pasirašyti sutartis

Šią savaitę KRATC išsiuntinėjo laiškus namų valdų savininkams, kviesdamas pasirašyti konteinerio panaudos sutartį.

„Klaipėdos individualių valdų savininkams žaliųjų atliekų surinkimo konteineriai bus suteikiami nemokamai. Bet jie yra nupirkti Europos Sąjungos finansinės paramos lėšomis, todėl tikrinančioms institucijoms privalėsime atsiskaityti, kam juos išdalijome“, – sakė R.Šličienė.

Norėdamas gauti konteinerį, valdų savininkas turės pasirašyti panaudos sutartį su KRATC. Tai galima padaryti dviem būdais:

Sutartį galima parsisiųsti iš savitarnos paskyros www.manokratc.lt. Į iš dalies užpildytą sutarties formą reikės įrašyti tik asmens dokumento numerį ir ją pasirašyti elektroniniu parašu bei atsiųsti rinkliava@kratc.lt arba įkelti į savitarnos paskyrą.

Nesinaudojantiems savitarnos portalu sutarties forma bus atsiųsta paštu. Į sutarties formą įrašę asmens dokumento numerį ir ją pasirašę, savininkai prašomi vieną egzempliorių perduoti bet kurio KRATC padalinio Klaipėdoje (Liepų g. 15, Tomo g. 2, Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66A, Plieno g. 13) darbuotojams, arba atsiųsti paštu adresu Liepų g. 15, LT–92138, Klaipėda.

Pasirašiusiems sutartis, konteinerius KRATC pristatys į namus. Daugiau informacijos apie žaliųjų atliekų konteinerių dalijimą ieškokite www.kratc.lt, teiraukitės nemokamu tel. 8 800 13344.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniečiui

Kauniečiui portretas
Parašyk adresą - atvešiu (juk tau vistiek jokio vargo ir nematomos vietos turi)

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nereikia tų konteinerių,piktžolės ar nereikalingas krūmas ar šakos galima kompostuoti susmulkinus savo kieme,nematomojoje vietoje.Po kiek laiko supūva ir jokio vargo.

Zalias

Zalias  portretas
Gavome panaudos sutartis,uz ka moketi 28eurus kracas raso zaliosios atliekos nemmokamai bus suren kamos ,o be to turime komposto dezes,kieme jau 3konteineriai,prasau pradeti namu savininkai diskusijas,irtaip viska rusiuojame , o kraftui vis mokek
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių