Keleivis bandė papirkti policijos pareigūną

Keleivis, siekdamas, kad automobilio vairuotojas išvengtų nuobaudos už pažeidimą, policijos pareigūnui pasiūlė 100 eurų kyšį. Vyras buvo neblaivus.

Incidentas įvyko šeštadienį paryčiais apie 4.50 val. Kalotės kaime, kelio Klaipėda-Kretinga 8 kilometre.

Klaipėdos Kelių policijos biuro Magistralinių kelių priežiūros būrio vyriausiasis patrulis sustabdė patikrinimui automobilį „BMW 730“, kurį vairavo 33 metų vyras.

Mašinoje buvo daugiau žmonių nei numatyta transporto priemonės techninėje charakteristikoje.

46 metų keleivis, gyvenantis Vilniuje, siekdamas, kad mašinos vairuotojas išvengtų nuobaudos dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, pareigūnui pasiūlė 100 eurų kyšį.

Vilniečiui, bandžiusiam papirkti pareigūną, buvo patikrintas girtumas. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,87 promilės. Vyras buvo apklaustas. Dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šeštadienį prieš vidurdienį Neringoje, Alksnynės kontrolės poste, 22 metų vairuotojas taip pat bandė papirkti pareigūnus, siekdamas išvengti nuobaudos už kelių eismo taisyklės pažeidimą.

Vyras vairavo automobilį su neįjungtais artimųjų šviesų žibintais. Neringos policijos komisariato Viešosios tvarkos poskyrio Patrulių būrio pareigūnui jis pasiūlė 50 litų kyšį.

Įtariamasis apklaustas. Dėl jo veiksmų taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: kyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Labai gerai. Reikia sodinti. Bausti realia laisvės atėmimo bausme. Tokiu būdu per metus laiko kyšininkavimo keliuose neliktų, užtektų pasodinti penkiasdešimt ar šimtą nusikaltėlių. Duodantis kyšį yra nusikaltėlis ir visi turi tai suprasti. 227 straipsnis. Papirkimas 1. Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už pageidaujamą teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, arba tarpininkui siekdamas tų pačių rezultatų, baudžiamas laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Z.B.

Z.B. portretas
nESUPRATAU, AR MENTUI PER MAZAI 100 EURU?

pareigūnas

pareigūnas portretas
tai keleivis---ne vairuotojas bandė----gal skirtumas yra.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių