Keltą „Lisco Gloria“ supjaustys per pusmetį

Įmonė „Vakarų Refonda“, konkurso būdu įsigijusi sudegusį ro-ro keleivinį keltą iš Danijos laivybos koncerno „DFDS“, laivą per artimiausius 6 mėnesius supjaustys į metalo laužą.

Antradienį keltas „Lisco Gloria“ buvo atvilktas iš Danijos Odensės uosto į Klaipėdą ir 18 val. prišvartuotas bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ akvatorijoje prie 135 krantinės.

„Visų pirma atliksime ekspertizę, detaliai apžiūrėsime laivą, įvertinsime jo ir išlikusių įrenginių būklę ir tik tada nuspręsime, kokia bus darbų atlikimo tvarka. Principinis sprendimas jau yra priimtas – išmontuotą veikiančią techniką parduosime, atliekas utilizuosime, o laivo korpusą supjaustysime į metalo laužą“, – sakė „Vakarų Refonda“ direktorius Laurynas Trilikauskas.

Sudegusį laivą įsigijusi „Vakarų Refonda“ projektui įgyvendinti į darbus įtrauks ir kitas VLG dukterines įmones – „Vakarų krova“, „Vakarų laivynas“, „Vakarų techninė tarnyba“, taip pat ir išorines kompanijas. 200 m. ilgio laivo supjaustymas į metalo laužą užtruks apie pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xaxa

xaxa portretas
kokios lervos dar fotkinas :D

xaxa

xaxa portretas
kokios lervos dar fotkinas :D

aaa

aaa portretas
kokios durnos bobos, negaliu. Pozuoja kaip vistos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių