Keltai nuo Šiaurės rago kels ir į Smiltynę, ir į Jūrų muziejų

Bendrovė “Smiltynės perkėla” vasaros sezoną pasitinka su svarbia naujiena klientams - nuo 2011 m. birželio 7 d.  iš Senosios perkėlos į Smiltynę norintys persikelti klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės vykti ne į Kruizinių laivų terminalą, o į kitapus upės esantį Šiaurės ragą. Nuo šiol čia nuolat švartuosis “Smiltynės perkėlos” keleiviniai keltai “Kintai” ir “Nida”.

“Smiltynės perkėlos” keleiviniams keltams persikėlus į Šiaurės ragą, vietiniai gyventojai bei turistai sulauks daug naujovių. Viena jų - atsiradus galimybei prie naujai pastatyto pirso Šiaurės rage švartuotis dviem keltams vienu metu, gimė idėja organizuoti tiesioginius kelto reisus į Jūrų muziejų, kurie taip pat startuos nuo š. m. birželio 7 d. Tai turėtų ne tik palengvinti klientų susisiekimą su labiausiai Lietuvoje lankomu muziejumi, bet ir sutaupyti nemažai laiko, norintiems suspėti apžiūrėti turtingą Jūrų muziejaus ekspoziciją, o vėliau pratęsti poilsį prie jūros. Šiuo metu numatyti 4 kelto reisai per dieną, kurie yra suderinti su Jūrų muziejuje rengiamais jūrų liūtų pasirodymais.

Šiaurės rage įsikurs ir Jūrų muziejaus kasa. Klienų patogumui “Smiltynės perkėlos” kasoje nusipirkus kelto bilietą (galios įprastos kainos), šalia esančioje Jūrų muziejaus kasoje bus galima įsigyti ir bilietą į muziejų. Klientui nebereikės gaišti laiko dar vienoje eilėje šalia muziejaus, tik atvykęs į vietą, galės iškart pradėti mėgautis muziejaus ekspozicija bei organizuojamais pasirodymais. Grįžti į Šiaurės ragą bus galima tiesioginiais kelto reisais iš Jūrų muziejaus bei reguliariai, iš įprastos keltų švartavimosi vietos Smiltynėje, kursuojančiu keltu. Galios tas pats bilietas.

“Smiltynės perkėla” kartu su partneriais šią vasarą pasiūlys gausybę renginių po atviru dangumi keltuose “Nida” ir “Kintai”. Nuo birželio 18 d. bus tęsiamas kiekvienais metais didelio uostamiesčio gyventojų ir miesto svečių susidomėjimo sulaukiantis “Muzikuojantis keltas”. Šiemet į keltą “Nida” sugrįžęs projektas pakvies klausytojus romantiškus vasaros šeštadienių vakarus praleisti unikalioje ir netradicinėje erdvėje, skambant gyvai bei kokybiškai muzikai. “Muzikuojantis keltas”, planuojama tradiciškai 20 val., išplauks iš Šiaurės rago ir judės Kuršių mariomis link Kiaulės nugaros. Ten “sušokęs” valsą, keltas plauks jūros vartų link, palydėti saulės.

Šiemet pirmą kartą startuos unikalus „Dr.Who – Terasa ant vandens“ projektas. Tai puiki galimybė originalių pramogų ištroškusiems žmonėms paįvairinti savo naktinius maršrutus ištrūkus iš uždarų erdvių. Mobilus „Dr.Who“ naktinis klubas įsikurs kelte „Kintai“. Penktadienių ir šeštadienių vakarais jis švartuosis Šiaurės rage Klaipėdoje, kur didžėjų, barmenų ir atlikėjų įgula lauks gerai nusiteikusių „jungų“. „Dr.Who“ kelto keleiviai galės grožėtis Kuršių nerijos vaizdais, įspūdingais saulėlydžiais, o vakarėliams užsitęsus – ir pasitikti aušrą, - teigia projekto organizatoriai.

Šią vasarą nuo Šiaurės rago besikeliantys klientai dar bus aptarnaujami laikinuose statiniuose, kurie perkelti iš Kruizinių laivų terminalo. Tačiau jau baigiami naujo keleivių aptarnavimo pastato projektavimo darbai ir rudenį planuojama pradėti statybas. Šiaurės rage iškils šiuolaikinės architektūros pastatas su keleiviams ir miestiečiams prieinama atvira terasa ant stogo, iš kurios bus galima pasigrožėti mariomis, laivais, saulėlydžiais. Tikimasi, kad naujas pastatas taps traukos tašku ne tik miesto gyventojams, bet ir uostamiesčio svečiams. Be to, atvira terasa taps nauja erdve netradiciniams renginiams. Naujame, vieno aukšto pastate bus įrengta laukimo salė, bilietų kasos, sanitarinės patalpos bei kavinukė. Pastatas su modernizuota keleivių aptarnavimo sistema turėtų iškilti iki 2012 metų vasaros.


Šiame straipsnyje: Smiltynės perkėla

NAUJAUSI KOMENTARAI

studentas

studentas portretas
dziugu kad klaipeda atsigauna :)

As

As portretas
Kai nori tai ir gero gali lietuvoj padaryti.

Jo.

Jo.  portretas
Be gerb.Gentvilo butu Klaipedoje bardakelis....Grazu klausytis jo planu ateiciai, SAUNUOLIS , isvaikes korumpuotus krausiurbius , juk Klaipeda atsigauna, ar ne???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių