Keltu iš Klaipėdos – į Liubeką

Laivyba Baltijos jūroje atsigauna – planuojama atidaryti naują laivybos liniją Klaipėda–Travemiundė–Liubekas. Kol kas esą numatomi tik bandomieji reisai.

Šiandien rytą į Klaipėdą turėtų atplaukti laivas "Mistral", plaukiojantis su Suomijos vėliava. Laivą agentuojančios kompanijos "Limarko" vadovas Vytautas Lygnugaris patvirtino, kad tai – bandomasis naujos keltų linijos reisas iš Klaipėdos į Vokietiją.

"Jei sumanymas pasitvirtins, bus atidaryta nauja keltų linija Klaipėda–Travemiundė–Liubekas. Po bandomųjų reisų ir nuspręsime", – dienraščiui teigė V.Lygnugaris.

Šiuo metu veikia trys keltų linijos, kurių viena stotelių – Klaipėda. Iš jos keltais galima pasiekti Kylį, Karlshamną ir į Kopenhagą. Pernai spalį buvo uždaryta keltų linija į Zasnicą.

"Tarptautinėje laivyboje, o ypač Baltijos jūroje, konkurencija yra labai didelė. Naujos linijos atidarymas iš Klaipėdos į Liubeką mums nebuvo netikėtas. Mes labai rimtai vertiname naujo žaidėjo atsiradimą rinkoje", – neslėpė kompanijos "DFDS Seaways" Rinkodaros skyriaus vadovas Vaidas Klumbys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Šį kelta Vlantana ir nuomojasi ;) Net iš nuotraukos matosi vien jos treileriai, apgailetinas budas ikasti DFDS :D

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Teko girdėti, kad su Vlantana labai susietas šitas keltas, net tarp įmonių vadinamas Vlantana ferry. o straipsnyje apie tai visiškai neužsimenama :/

deja

deja portretas
Deja, tai RO-RO keltas t.y. jame keliaviai neplukdomi, tik krovinys. Nusiraminkite keliautojai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių