Kelyje į Palangą vairuotojų laukia kliūtys

Nuo šiandien kelionę į Palangą apsunkins tradicinės 1 000 kilometrų žiedinės lenktynės, dėl kurių į vasaros sostine tituluojamą kurortą teks važiuoti aplinkkeliais, nes visi pagrindiniai keliai bus uždaryti.

Prognozuojamos spūstys

1 000 kilometrų žiedinės lenktynės, kurių renginiai prasideda jau šiandien, o sportininkai varžysis šeštadienį, vyksta kelių Klaipėda–Liepoja ir Palanga–Kretinga sankirtoje.

Todėl šie keliai uždaromi, kad būtų galima įrengti lenktynių trasą – ratus, kurių lenktynininkai turės įveikti 334.

Važiuojantieji į Palangą iš Klaipėdos turės sukti senuoju keliu pro Nemirsetą. Planuojantieji kelionę jai turėtų skirti daugiau laiko, nes greitis senuoju Nemirsetos keliu yra ribojamas iki 50 kilometrų per valandą, be to, gali susidaryti automobilių spūstys.

Į kurortą nuo Kretingos atvykstantys vairuotojai ties Vydmantais gali atsitrenkti į užkardą, nes ties šia vieta taip pat bus uždarytas kelias.

Ribos greitį

Važiuojantieji iš Kretingos Palangą galės pasiekti pro Rūdaičius. Taip pat bus pastatytos nuorodos, kaip automobiliu nusigauti iki Šventosios, Skuodo, Žibininkų, Graudūšių, Lazdininkų. Visi aplinkiniai keliai yra asfaltuoti.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad prieš apylankų schemas greitis bus ribojamas iki 40 kilometrų per valandą.

Pagrindiniai į Palangą vedantys keliai bus uždaryti šiandien nuo 17 val, o užkardos nuimtos naktį iš šeštadienio į sekmadienį – 2 valandą.

Patarė žiūrėti į ženklus

"Vairuotojams galima duoti tik vieną patarimą – atidžiai stebėti kelio ženklus. Tačiau kartais atrodo, kad tie ženklai – nematomi. Tiek metų, kiek dirbu, teko pačiai ne kartą stebėti, kaip atvažiuoja žmonės iki Vydmantų ir turi sustoti prie pastatytų gelžbetoninių blokų. Ir dar stebisi, iš kur jie atsirado. Sakau: juk buvo pastatyti kelio ženklai, informuojantys, jog eismas uždarytas. Matyt, ne visi nori tai žinoti", – samprotavo įmonės "Klaipėdos regiono keliai" Saugaus eismo ir kelių priežiūros skyriaus viršininkė Rima Dobradziejūtė.

Šiomis dienomis prie trasos jau baigiamas įrengti ir lenktynių miestelis.

1 000 kilometrų lenktynių renginiai Palangoje prasideda šiandien, tačiau į pagrindinę trasą jie persikels rytoj, kur vyks Lietuvos automobilių traukos lenktynių (drago) čempionatas. Penktadienį trasoje taip pat netrūks įvairių adrenalino išsiskyrimą skatinančių pasirodymų, o pagrindinių lenktynių startas – šeštadienį 12.15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių