Kelyje į Rusnę 35 cm vandens, jis slūgsta (atnaujinta)

Krašto kelyje Šilutė-Rusnė 7-ame kilometre yra apsemtas 425 m ilgio kelio ruožas, vandens gylis 35 cm, jis slūgsta.

Transportas keliamas specialia valstybės įmonės “Klaipėdos regiono keliai” technika. Ši technika gali važiuoti kai vandens gylis yra iki 80 cm.

Gyventojus kelia Šilutės autobusų parko padidinto pravažumo, dengtu stogu sunkvežimis “MAN-KAT 4520″, kuris kursuoja įprastu keleivinių autobusų maršrutų laiku.

Per praėjusią parą potvynio zonoje pagalbos prašėsi tik vienas gyventojas. Šlažų (Šilutės sen.) kaime gyvenantis Bronislovas Malūkas pranešė, kad ledonešio metu ledai išvertė elektros stulpą ir jam nutraukė elektros energijos tiekimą. Į pagalbą atskubėję bendrovės "Lesto" Šilutės-Šilalės skyriaus specialistai iki B.Malūko sodybos buvo priversti plaukti gumine valtimi. Elektros energijos tiekimas buvo atstatytas.

Šilutės rajone potvynio yra apsemta 27,3 tūkstančių hektarų teritorija, kurioje yra 9 kaimai su juose esančiom 66 sodybom, kuriuose gyvena 201 gyventojas. Taip pat po vandeniu dar yra 11 rajoninės reikšmės kelių, iš viso – 39,108 km ir 22 vietinės reikšmės kelių, iš viso – 31,92 km. Gylis juose siekia – nuo 15 cm iki 1,50 m. Pagėgių savivaldybėje taip pat apsemti ir yra neišvažiuojami septynių rajoninių kelių ruožai. Viso – apie 46 km. Vandens gylis – nuo 20 cm iki 1,30 m.


Šiame straipsnyje: potvynis pamaryje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių