Kiek vasarą kainuos buto nuoma?

Įpusėjus pirmajam vasaros mėnesiui, didmiesčių gyventojams darosi vis lengviau surasti ir išsinuomoti tinkamą būstą. Nuomininkai šiuo metu gali rinktis iš daugybės pasiūlymų. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, skelbimų apie nuomojamus butus yra padaugėję net kelis kartus: Vilniaus mieste butų nuomos skelbimų padaugėjo daugiau nei dvigubai, o Kaune ir Klaipėdoje pasiūlymų skaičius pagausėjo trimis kartais. 

Vilniuje ir Klaipėdoje nuomojamų butų skelbimuose šiuo metu už nuomą prašoma apytiksliai 30 proc., o Kaune - maždaug 40 proc. mažiau nei pernai metais tuo pačiu metu. Atsižvelgiant į tai, kad nuomos rinkai galioja sezoniškumo principas, o liepa - vienas iš mėnesių, kai mažiausiai domimasi nuoma, gali būti, jog įpusėjus vasarai kainos dar kiek sumažės.

Skelbimų kainų statistika rodo, kad Klaipėdoje butų nuomos kainoms buvo taikoma didžiausia - 15 proc. - nuolaida. Dabar uostamiestyje vieno kambario buto nuoma mėnesiui kainuoja apytiksliai 400-600 litų, dviejų kambarių - 600-1000 litų, trijų kambarių - 650-1200 litų. 

Analizuojant skelbimuose pateikiamas butų nuomos kainas, matyti, jog per paskutinį mėnesį Vilniaus mieste nuomojamų butų kainoms buvo taikoma vidutiniškai 11 proc. nuolaida. Šiuo metu sostinėje siūloma vieno kambario buto nuomos kaina yra 450-750 Lt/mėn., dviejų kambarių - 650-1100 Lt/mėn., trijų kambarių - 900-1500 Lt/mėn.

Kauno mieste nuomojamų butų skelbimuose paskutinį mėnesį nuomotojai kainas mažino vidutiniškai 12 proc. Šiuo metu vieno kambario butą šiame mieste galima išsinuomoti vidutiniškai už 350-600 Lt/mėn., dviejų kambarių - už 450-800 Lt/mėn., trijų kambarių - už 650-1000 Lt/mėn. 

Informacija pateikta, remiantis didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuojamais skelbimais apie nuomojamus butus. Pateiktos kainos yra vidutinės ir siūlomos nuomotojų, neatsižvelgiant į buto statybą, įrengimą ar vietą mieste.


Šiame straipsnyje: butų nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių