Kiemuose – tūkstantis vietų mašinoms

Automobilių perpildytuose daugiabučių kiemuose dar šiemet bus pradėtos rengti naujos jų stovėjimo aikštelės. Iš viso projektuojama tūkstantis naujų vietų gyventojų mašinoms.

Klaipėdoje įsibėgėja daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programa.

Pernai kiemuose intensyviai vyko apšvietimo įrengimo darbai, o šiais metais bus pradėtos didinti ir automobilių stovėjimo aikštelės.

Miesto savivaldybės administracija skelbė viešąjį konkursą įrengti tūkstantį vietų automobiliams ir suprojektuoti 100 vietų.

"Klaipėdoje ši problema nebuvo sprendžiama 28 metus. Tikėtis, kad per vienerius metus pavyks padaryti tai, kas nebuvo daroma kone trisdešimt metų, būtų naivu. Procesą pradėjome dar pernai. Etapais projektavome, o šiemet prasidės statybos", – tikino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda.

Sudėtingiausia situacija yra pietinėje miesto dalyje, kur daugiabučių kiemai suprojektuoti dar sovietmečiu.

Pernai vyko dalies Debreceno, Vyturio, Mogiliovo, Markučių, Liubeko, Statybininkų, Žardininkų ir kitų gatvių kiemų projektavimas.

"Pagal detaliuosius planus buvo žiūrima, kur yra numatytos galimybės praplėsti daugiabučių kiemus. Pagal tai buvo parengti techniniai projektai. Juos suderinus ir gavus ekspertizės išvadas, skelbiamas viešasis konkursas darbams", – aiškino L.Dūda.

Kurioje gatvėje prasidės pirmieji darbai, dar nėra aišku.

"Žinoma, kad bus pasipiktinimo, jog aikšteles įrengsime mažindami kitas erdves. O iš kur tų plotų gauti? Viskas bus rengiama pagal teritorijų planavimo dokumentus. Jei bus numatyta galimybė plėsti aikštelių skaičių, plėsime. Savo nuožiūra niekas nebus daroma. Stengsimės visas stovėjimo vietas įrengti šiais metais, jei nespėsime, baigsime kitais", – patikino L.Dūda.

Kasmet savivaldybė kiemų infrastruktūrai gerinti skiria nuo 800 tūkst. iki 1,2 mln. eurų.

Iki 2018 m. pabaigos į kiemų infrastruktūros gerinimą numatoma investuoti apie 2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tvarką reikia įvesti

tvarką reikia įvesti portretas
Mašinoms niekada neužteks vietos,tai kokie turi būti laukai,kad sutalpinti po 2 ar 3 mašinas nuo buto.Žmonių mada dabar su mašina kuo arčiau iki įėjimo,ir jiems niekas nesvarbu,žolynai išmauroti,šaligatviai užstatyti,o kai pažiūri į tas vadinamas mašinas tai seni,surūdiję kibirai.Geriausia būtų apmokestinti kiemus,vieną mašiną nuo buto nemokamai, o kitas dar 2 ar 3 už mokestį ir pasibaigtų vilkimas į kiemus laužų.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Nesuprantu, kam aikstelese tos saleles? Maciau projekta naujos musu kiemo aiksteles? Kam yos saleles, kuriu vietoje dar ne viena vieta butu?

Ple

Ple portretas
Užkniso su tais neįgaliais. Jeigu vaikšto dar vairuoja joks jis neįgalus. Priviso apsimetėlių simuliantu neįgalumo lygį nusipirkusiu. Ir niekas jų sveikatos nešališkai įvertinti netikrina. Giriasi kaip neįgalumo lygį nusipirko ir vargo nemato...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių