Kijevo meras atsiuntė turgavietės vadovą pasimokyti iš lietuvių

Ar įmanoma, kad Klaipėdos naujajame turguje atsirastų ukrainiečių kvartalas, o analogiška lietuviška sala – Ukrainos sostinės Kijevo Volodimiro turguje? 

Apie tai šeštadienį kalbėjosi abiejų turgaviečių vadovai – klaipėdietis Viačeslavas Karmanovas ir ukrainietis Oleksandr Lytvyn.

Kad tokios svajonės taptų realybe reikia dar labai daug nuveikti. Pono O. Lytvyn atvykimo į Lietuvą – ir konkrečiai į Klaipėdą – tikslas šį kartą buvo kitas. Šių metų pradžioje paskirtas vadovauti vienam seniausių, Kijevo centre esančiam turgui jis norėjo pasisemti patirties.

„Mūsų miesto meras Vitalijus Kličko siekia, kad miesto turgavietės taptų europietiškomis. Vaduojamės iš visko, kas yra sovietiška, todėl norime žinoti, kokios patirties šioje srityje turi Lietuva. Be abejo, galėjome vykti į Vokietiją ar Prancūziją, bet protingiausia žiūrėti į tuos, kurie bėga tuo pačiu takeliu, tik gerokai priekyje. Norime sužinoti, kaip tvarkosi lietuviai, užmegzti pažinčių. Dabar vienintelė kliūtis nedelsiant pradėti bendradarbiauti yra ta, kad Ukraina dar nėra Europos zonoje“, – kalbėjo O. Lytvyn.

Susitikime dalyvavo ir Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas. Paaiškėjo, kad ukrainiečiai pusę turgavietės pelno atiduoda miestui. Skirtingai nuo jų, mūsų miesto turgavietės nemoka jokių mokesčių. O naujoji turgavietė ruošiasi didžiulei rekonstrukcijai, po kurios taps moderniausia Lietuvoje.

„Labai džiaugiamės, kad tokio didelio miesto kaip Kijevas turgaus vadovas domisi, kaip mums sekasi šioje srityje. Galime pasigirti, kad savivaldybės įmonė „Naujasis turgus“ dirba pelningai, jos patrauklumas jaučiamas vien iš to, kad pastaruoju metu konkurentai įvairiausiais būdais rodo didžiulį susidomėjimą, kurį kartais galime įtarti esant tam tikru spaudimu. Tas jų dėmesys primena katino žvilgsnį į pilną grietinės puodynę. Tai įrodo, jog naujasis turgus yra labai gera prekė“, – atviravo A. Šulcas.

O. Lytvyn prisipažino į Lietuvą atvykęs pirmą kartą ir iškart turėjo progą aplankyti didžiuosius mūsų šalies miestus bei susipažinti, kaip čia dirba turgūs.

V. Karmanovas pavedžiojo po savo valdas svečius. Vaišinga šakočių pardavėja pasiūlė svečiams lietuvių mėgiamo kepinio, o O. Lytvin prisipažino, kad po cepelinų jam tai – skaniausias lietuviškas maistas.

Svečias pasakojo buvęs labai šiltai sutiktas ne tik Klaipėdoje, bet ir Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, ir vertina tai kaip geranoriškumo bei draugystės apraišką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl.

Kl. portretas
Kur Masiulis vėl dingo? Prisiskolino pinigų ir dingo. visus apgavo, nieko nepapasakojo ir dingo. Gal Šulcas žino, jo partietis. geriau paieškotu Masiulio, o ne savireklama užsiimtu.

Vitalka Kliciokas

Vitalka Kliciokas portretas
"Slava "Naujajam turgui""

Kaunietis

Kaunietis portretas
Atrado kur siūti,pamokys lietuviai kaip reikia reketuoti prekiautojus ir apiplėšti.Bepročiai tie Ukrainiečiai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių