Kitais metais – mažesnė rinkliava

Prieš Kalėdas uostamiesčio valdžia klaipėdiečiams įteikė dovaną – nežymiai sumažino rinkliavą už atliekų surinkimą, išvežimą ir tvarkymą. Kompensacija bus taikoma tik kitais metais.

Vadinamoji šiukšlių rinkliava visoms mokėtojų grupėms kitais metais mažės 5 proc. Pabrėžiama, kad mažės ne jos tarifas, bet mokėtina suma.

Žmogus, kuris privalo sumokėti 100 litų rinkliavą, kitais metais turės atseikėti 95 litus.

Kompensacijai reikės 800 tūkst. litų. Jai bus panaudotos perteklinės rinkliavos lėšos. 2016-aisiais kompensacija nebebus taikoma.

Kai kurie politikai pabrėžė, kad rinkliavą reikėtų mažinti ne 5, o 15 ar 20 proc., nes perteklinių lėšų yra 11 mln. Tačiau paaiškinta, kad šios lėšos naudojamos ir infrastruktūrai gerinti – požeminiams konteineriams įrengti.

Taip pat buvo politikų, kurie siūlė atidėti šio klausimo svarstymą. Vis dėlto dauguma nusprendė klaipėdiečiams sumažinti rinkliavą už atliekų tvarkymą.

Paskutinį kartą daugumai miestiečių rinkliava už atliekų rūšiavimą buvo sumažinta prieš dvejus metus 15 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
KRATC yra liberastų sukurpta afera , kuria reketuojami visi Klaipėdos regiono gyventojai. Klaipėdieti, nebebalsuok už liberalias aferas. Daugiau info apie KRATC aferą ieškokite FB grupėje KRATC - AFERA

Nu

Nu portretas
Tuos 5procentus galite pasilikti , nes jie nieko neisgelbes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių