Klaipėda 761-ąjį gimtadienį šventė ugningai

Klaipėdos gimtadienio šventė daugeliui klaipėdiečių vėlų ketvirtadienio vakarą tapo tikru kantrybės išbandymu. Tačiau valandą vėluojančio reginio sulaukusieji liko be amo.

Klaipėdos gimtadienio šventė daugeliui klaipėdiečių vėlų ketvirtadienio vakarą tapo tikru kantrybės išbandymu. Tačiau valandą vėluojančio reginio sulaukusieji liko be amo.

Nors buvo žadėta, jog „Ugnies paradas“ centrinės miesto gatvėmis važiuos 22 valandą, gausiai Manto, Tiltų gatves, Biržos tiltą, Atgimimo aikštę aplipę žmonės buvo priversti savyje ieškoti kantrybės.

Priežastis – oro sąlygos. „Ugnies parade“ dalyviai Klaipėdos krašto taurėje besivaržantys oro balionų dalyviai.

Jiems laiku spėti į paradą sutrukdė didelis vėjas – dėl jo oreiviai turėjo startuoti ne Klaipėdoje, o Gargžduose. Tačiau ir gretimame mieste vėjas nebuvo itin palankus, todėl starto laiką, o sykiu ir finišo teko vis atidėti.

Dėl šios priežasties oreiviai Klaipėdą pasiekė ne 22 val., kaip buvo planuota, o maždaug 40 min. vėliau.

Parado nesulaukę žmonės ėmė skirstytis, o kantriausieji buvo apdovanoti įspūdingu reginiu.

Centrinėmis miesto gatvėmis važiuojantys automobiliai „šaudė“ kelių metrų aukščio liepsnas, kuriomis pakeliami oro balionai.
Daugelis išvydę beveik 20 kelių aukščio metrų liepsnų tik aikčiojo.

„Ugnies paradas“ patraukė į Kruizinių laivų terminalą, kurs jį pasitiko didžiulė minia žmonių. Daugelis jų tikėjosi išvysti žadėti įspūdingą reginį „Naktinis švytėjimas“. Planuota, jog pavyks pakelti bent kelis balionus, tačiau to padaryti neleido vėjas.

Vis dėlto oreiviai įstengė parodė bent dviejų oro balionų galybę juos pripučiant ir taip pasveikinti Klaipėdą su 761-uoju gimtadieniu.

Uostamiestį ir susirinkusiuosius Kruizinių laivų terminale taip pat sveikino ugningieji Lino Švirino vadovaujamos muzikos studijos „Grock“ atlikėjai.

Trankūs būgnų garsai ir ugnies liežuviai sukūrė fantastišką šou, kuris nepaliko abejingų ir susirūpinusių, jog iš ryto reikės į darbą.

„Vargu, ar Klaipėdoje buvo toks renginys ir įdomu, ar kada nors sulauksime ko nors panašaus“, - susižavėję kalbėjo gimtadienį švenčiančio uostamiesčio gyventojai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

s

s portretas
Juokinga ir ironiška tai, kad per miesto gimtadienį, bent iš nuotraukų matyti, kad balionas pakilo pakilo tik tas, kuris priklauso Vilniui - kultūros sostinei. Labai jau neorganizauotai ar neapgalvotai šitas dalykas atsitiko. Bet, kaip supratau šioj šventėj buvo mažiau alkoholizmo - tai gerai. Nes vien nuo ulionių, matomų pro buto langus, praeitą kart į jūros šventę vakare nė kojos nesinorėjo kelti :)

Oksana

Oksana portretas
Sumanymas taip atšvesti gimtadienį tikrai buvo naujas. Aiškus gaila, kad "force majeure" (striprus vėjas) neleido išsiskleisti visiems balionams ir nepamatėm pilnai žadėto renginio, bet visgi buvo smagiau pavaikščiuoti po naktinį miestą, negu brandribsot tokių metu namie prie teliko ar neto. Tikiuosi ateityje renginys bus dar karta bandytas pakartuoti ir tada bus apgalvuoti visos galimybės :)

Stebėtojuj

Stebėtojuj portretas
Matyt tamsta esate pats su savo protu susipykęs, jei šventėse matote tik alkoholį ir sveikatos gadinimą. Ir vakar turbūt net nebuvote savo akių prasikrapštęs ir į miestą išėjęs. Būtumėte išvydęs puikų nemokamą renginį. Daugybę besišypsančių tėvelių su vaikais, žmonių su šuniukais, susiglaudusių senjorų ir nei vieno girto žmogaus. O jei jau esate šitoks visko matęs žmogus ir jums neįdomu pamatyti iš arti oro balioną, pasikausyti charizmatiško jaunimo atliekamų kūrinių ir kitaip nei visada praleisti ketvirtadienio vakarą, tai čia jau jūsų problema. P.S. Šiandien laiku buvau darbe, net anksčiau nei visada.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių