Klaipėdą aplankys vienas seniausių regatos burlaivių

Šią vasarą Klaipėdą aplankys du su Danijos Karalystės vėliava plaukiantys burlaiviai: 1902 metais statyta škuna „Den Store Bjørn“ bei 1897 m. pastatytas gafelinis kečas „Skibladner II“. Abu burlaiviai priklauso B klasei (tradicinio apiburinimo laivai, mažesni nei 40 m)

XIX amžiuje Odensėje (Danija) pastatytas „Skibladner II“ iki 1962 metų buvo naudojamas kaip krovininis prekybinis burlaivis. Vėliau mokymosi tikslams burlaivį nupirko jaunimo skautų organizacija, kuri, jį atnaujinusi, dabar pagrįstai didžiuojasi būdama vieno seniausių Danijos Karalystės burlaivių savininkė.

Nors, rekonstruojant ir pritaikant laivą buriavimo mokymo tikslams, jame buvo įrengtos miegamosios vietos bei salonas, tačiau didžioji dalis burių ir takelažo yra išlaikyti itin artimi originalui.

Dabar „Skibladner II“ su 19 žmonių, daugiausia - jaunuolių, įgula skrodžia bangas aplink Danijos krantus, o nuo 1990-ųjų metų beveik kasmet dalyvauja „The Tall Ships´ Races“ regatoje.

Lankytojai „The Tall Ships´ Races Baltic 2009“ etapo Klaipėdoje metu turės galimybę ne tik susipažinti su XIX amžiaus burlaiviu „Skibladner II“ nuo krantinės, bet ir apsilankyti pačiame burlaivyje. „Skibladner II“ kviečia įmones, organizacijas bei privačius asmenis pasinaudoti galimybe išsinuomoti denį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių