Klaipėdą atranda daugiau Lenkijos turistų

Įsilingavus kelionių sezonui turizmo specialistai pastebi, jog uostamiestį atranda daugiau svečių iš užsienio nei pernai. Atvykstančiųjų šalių žemėlapyje šiemet ryškėja ir naujos kryptys.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė pripažino, jog kol kas apie konkrečius skaičius kalbėti anksti, tačiau bent jau vizualiai šią vasarą turistų srautai didesni. Pašnekovė neatmetė, jog tam nemažą įtaką turi ir neblogas oras.

"Matome, kad daugiau keliauja mūsų kaimynai – estai, latviai. Nors, žinoma, jau daugelį metų tarp atvykstančiųjų dominuoja vokiečiai, akivaizdu, kad daugėja turistų iš Rusijos. Klaipėdą atranda ir tokių šalių kaip Čekija, Šveicarija gyventojai. Daugėja ir lenkų – matyt, pastarieji jau atsilankė Vilniuje, tad dabar važiuoja į šalies gilumą, pajūrį", – spėjo R.Savickienė.

Uostamiesčio Turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė pripažino, jog čia užsukantys miesto svečiai nelabai linkę dalytis kritinėmis pastabomis, galbūt kai ką tiesiog nutyli.
"Rimtų nusiskundimų nesulaukiame. Žinoma, kai žmogus atėjęs klausia, kur galima rasti viešąjį tualetą, ir mes pasakome, kad jam reikėtų nueiti iki senosios perkėlos, kitą kartą iš veido išraiškos galima suprasti, kad jis nėra tuo labai patenkintas", – pripažino pašnekovė.

Maždaug prieš mėnesį įstaigos darbuotojai užsienio turistams ėmė siūlyti atsakyti į anketos klausimus – esą taip siekiama ne tik surinkti išsamią informaciją apie pačius turistus, jų įpročius, įspūdžius apie Klaipėdą, bet ir pasiteirauti atvykstančiųjų nuomonės apie paties Turizmo ir kultūros informacijos centro teikiamas paslaugas.

"Bandome išsiaiškinti, kokiomis transporto priemonėmis jie atvyksta, ar jie keliauja vieni, iš kur sužinojo apie Klaipėdą, koks kelionės tikslas, kiek planuoja praleisti dienų mieste bei išleisti pinigų savo buvimo čia laiku ir panašiai", – vardijo specialistė.

Pasak pašnekovės, kol kas surinkta apie 100 anketų, tad apie kokias nors tendencijas kalbėti dar anksti – duomenis planuojama apibendrinti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių