Klaipėdą drebino „Tautiška giesmė“

Ketvirtadienio vakarą, lygiai 21 val., Klaipėdoje suskambo Lietuvos himnas. Tuo pat metu „Tautišką giesmę“ lietuviai giedojo visame pasaulyje. Tuo vainikuoti liepos 6-osios Valstybės dienos renginiai.

Prie himno giedojimo Klaipėdoje prisidėjo nuo Senosios perkėlos iki paminklo vieningai Lietuvai „Arka“ triukšmingai atžygiavę muzikinių eitynių dalyviai su Jurgiu Didžiuliu priešakyje.

Skvere prie Danės, aplinkinėse gatvėse, ant Biržos tilto ir krantinėse buvo susibūrę tūkstančiai klaipėdiečių ir svečių. Scenoje ties „Arka, kur prieš tai koncertavo Jurga Šeduikytė su grupe, dar užlipo ir J.Didžiulis bei Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kiek parepetavę su šiuo milžinišku miestiečiu choru trys profesionalūs muzikantai, lygiai 21 val. užtraukė himną. Nuskambėjo galingi „Lietuva tėvyne mūsų“ pirmieji akordai. Kelias minutes, tiek trunka „Tautiška giesmė“, vieningas giedojimas drebino Klaipėdos senamiestį. Žmonės buvo euforijoje.

Pasak klaipėdiečių, jausmas buvo neįtikėtinas. Klaipėdoje himnas tuo pačiu metu giedamas buvo ir Vasaros koncertų estradoje, kur vyko baigiamasis Tarptautinio chorų festivalio pasirodymas.

Devintus metus iš eilės Liepos 6-ąją šalies himnas skamba visame Žemės rutulyje vienu metu.

Idėja visiems kartu vienu metu giedoti savo šalies himną gimė 2009-aisiais, kai šalies žmonės minėjo Lietuvos vardo tūkstantmetį.

2009-aisiais pirmą kartą po visą pasaulį pabirusius lietuvius kelioms istorinėms akimirkoms į gyvą balsų grandinę sujungė „Tautiška giesmė“.

Ši unikali iniciatyva, palaikoma pavienių žmonių ir aktyvių bendruomenių, tapo mūsų laikų tradicija, vienijanti tautą.


Šiame straipsnyje: tautiška giesmėhimnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dange

Dange portretas
tik DANGE

ezys

ezys portretas
Zurnalistai, rasykite "upe" nes nesvarbu ar parasysite "Dane" ar "Dange" komentaruose vis tiek ta pati nesamone gausis ;)

Vėtra

Vėtra portretas
Danė ar Dangė , bet giedojome gražiai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių